"Тоді під трибуною лежати не будуть, скоріш, лежатимуть у міністра фінансів, аби отримати підтримку для свого округу", - зазначив він.

Литвин також виступає за внесення змін до закону про вибори до місцевих рад, які, на його думку, повинні відбуватися виключно за мажоритарною системою.

Відповідаючи на запитання журналістів, спікер не виключив можливості проведення виборів до місцевих рад разом з дочасними виборами до Верховної Ради.

На запитання, чи піде спікер у відпустку на час президентської кампанії, Литвин не виключив такої можливості, але зазначив, що підписи під законами, що їх приймає парламент, може ставити лише його очільник.

"Як краще буде для справи, для державної справи, так я і поступатиму", - сказав спікер, додавши, що для нього головне – "бути почутим".

Литвин заявив, що у ситуації, "коли країна гине, і за рівнем ВВП відкинута на п`ять років назад", він готовий вживати максимально можливих заходів, аби повернути процеси в країні в передбачуване, прогнозоване річище.

Він також наголосив на необхідності ухвалення бюджету на наступний рік, який "потрібен для України", бо, на його думку, переможець президентських виборів обов`язково змінюватиме бюджет, причому не у бік підвищення соціальних стандартів.

Литвин вкотре озвучив свою ініціативу про проведення спеціального засідання парламенту за участю керівництва держави і Нацбанку. За словами спікера, він вже вніс відповідний проект постанови щодо проведення такого засідання.


Переглядів: 2953
Поширень: 0