Сьогодні, 24 червня, у ході пленарного засідання чергової 38 сесії обласної Ради 6 скликання депутатський корпус Вінниччини більшістю голосів підтримав затвердження Стратегії збалансованого регіонального розвитку Вінницької області на період до 2020 року.

Документом, спрямованим на підвищення якості життя та добробуту населення, визначено 6 основних стратегічних цілей: забезпечення безпеки життєдіяльності населення області; зростання конкурентоспроможності економіки регіону; залучення інвестицій та розвиток міжнародних відносин; екологічна безпека навколишнього середовища; розвиток соціальної, культурної та туристичної сфери області; розвиток місцевого самоврядування, а також децентралізація влади та міжбюджетних відносин.

Депутати обласної ради затвердили Стратегію розвитку Вінницької області на період до 2020 року

Зазначені стратегічні цілі деталізовані у 24 операційних цілях, які, у свою чергу, складаються із заходів та очікуваних результатів. У Стратегії також визначено ключові проблеми та пріоритетні напрями розвитку Вінницької області, описано принципи та механізми реалізації документу.

Депутати обласної ради затвердили Стратегію розвитку Вінницької області на період до 2020 року

В ході обговорення питання голова обласної державної адміністрації Валерій Коровій наголосив, що Стратегія збалансованого регіонального розвитку – це базовий документ, відповідно до якого будуть переглянуті всі діючі обласні програми. «Згідно з програмно-цільовим методом, який впроваджується в Україні, крок за кроком все бюджетне фінансування буде йти в межах тієї стратегії і того операційного плану, який ми з вами розраховуємо», - зауважив Валерій Коровій.

Депутати обласної ради затвердили Стратегію розвитку Вінницької області на період до 2020 року

Затвердивши Стратегію збалансованого регіонального розвитку Вінницької області на період до 2020 року, депутати також підтримали пропозицію свого колеги рекомендувати районним, сільським та селищним радам привести місцеві стратегії розвитку у відповідність з прийнятою регіональною.



Переглядів: 3497
Поширень: 0