Перевірки відповідно до Закону України «Про очищення влади» відбуваються згідно з затвердженим графіком.

На сьогодні в облдержадміністрації та райдержадміністраціях розпочато 1463 перевірки із запланованих заходів щодо 3 тисяч осіб. З них - завершено 395 перевірок, за результатами яких встановлено, що дані службовці не підпадають під заборону щодо можливості обіймати визначені законом посади (ч.3 і ч.4 статті 1 Закону України «Про очищення влади»).

На разі проводиться - 661 перевірка, 6 перевірок припинено у зв’язку із звільненням осіб.

Всього перевіркам підлягають понад З тисяч осіб, які обіймали керівні посади в ОДА і РДА.

«Механізм перевірок запущено. Це великий комплекс питань, є чітко визначена процедура. І перевірку повинні пройти усі, хто підпадає під дію цього закону. Ми повинні розуміти, що це лише частина тієї великої роботи, яку ми проводимо в області в частині очищення влади і протидії корупції. В цьому плані є великі очікування людей, тому позиція жорстка, без альтернативи», - зазначив голова облдержадміністрації.

Проведення перевірок передбачені Законом України «Про очищення влади» та здійснюється відповідно до розпоряджень голови облдержадміністрації від 21 листопада 2014 року № 696 «Про забезпечення виконання Закону України «Про очищення влади» та від 10 березня 2015 року № 150 «Про проведення перевірки, передбаченої Законом України «Про очищення влади»».

Зазначені розпорядження видано з урахуванням вимог Порядку проведення перевірки достовірності відомостей щодо застосування заборон, передбачених частинами третьою і четвертою статті 1 Закону України «Про очищення влади», затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 16 жовтня 2014 року № 563 (зі змінами) та Плану проведення перевірок відповідно до Закону України «Про очищення влади», затвердженого розпорядженням Кабінету Міністрів України від 16 жовтня 2014 року № 1025-р.



Переглядів: 3332
Поширень: 0