Щоденно Вінниця змінюється: ремонтуються дороги та двори, облаштовується вуличне освітлення, дитячі та спортивні майданчики. Тільки за останні півроку у місті капітально відремонтовано покриття вулиць Морозова, Громова, Складська, Пархоменка, Стеценка; проведено реконструкцію площі Наливайка; збудовано каналізацію по ряду вулиць приватного сектору. Реалізовані за перше півріччя 2015 року проекти та ті, що знаходяться в процесі, стали основним питанням, по якому звітував департамент економіки та інвестицій міської ради під час учорашнього засідання виконавчого комітету.

Під час звітування про хід виконання Програми соціального і економічного розвитку міста за перше півріччя директор департаменту економіки і інвестицій Вінницької міської ради Віталій Погосян зауважив, що впродовж перших шести місяців поточного року заклади освіти, охорони здоров’я, культури, соціальної сфери та житлово-комунального господарства працювали стабільно. Незважаючи на фінансово-економічну ситуацію в країні, в звичайному режимі продовжували працювати і промислові підприємства міста. Тривали роботи з модернізації та переоснащення виробництв на ПАТ «Маяк», КНВО «Форт» МВС України, ПАТ «Вінницька кондитерська фабрика», СУІП ТОВ «Сперко-Україна» (ІІ черга реконструкції), ДП Вінницький завод «Кристал», ПАТ «Вінницький олійножировий комбінат», ПрАТ «Вінницяпобутхім». Продовжено будівництво IV черги ПАТ «Вінницька кондитерська фабрика». Обсяг реалізованої промислової продукції, виробленої вінницькими підприємствами, за півроку 2015 року склав майже 6 млрд.грн., що становить 70% від запланованого обсягу на рік. На підприємствах Вінниці створено 168 робочих місць.

На виконкомі міської ради відзвітували про хід виконання Програми соціального і економічного розвитку міста за перше півріччя 2015 року

Для підтримки підприємницької ініціативи в місті розпочато реалізацію проекту зі створення «Центру підтримки інновацій та підприємництва» (iHUB) для підприємців-початківців у сфері інформаційних технологій відповідно до Меморандуму, підписаного між Вінницькою міською радою, Фундацією «Сід Форум Норвегія» і Міжнародним благодійним фондом «Сід Форум Україна».

Тривала робота зі створення умов для залучення інвестицій в розвиток міста. Затверджена Концепція Вінницького індустріального (промислового) парку. Розпочато реалізацію проекту з будівництва заводу з виробництва холодильного обладнання (ПАТ «Українська пивна компанія»). Підписано Меморандум щодо реконструкції приміщення спортивного комплексу (на вул. Фрунзе) зі створенням на його базі сучасного Центру спортивного дозвілля та активного відпочинку.

Виконані роботи на об’єктах соціального призначення. Завершено реконструкцію другого поверху приміщення Вінницького муніципального лікувально-діагностичного центру. Ведеться розробка проектної документації для реалізації проекту з будівництва регіонального клінічного лікувально-діагностичного центру серцево-судинної патології на 144 ліжка (реалізація проекту передбачається за фінансової підтримки Світового банку).

На виконкомі міської ради відзвітували про хід виконання Програми соціального і економічного розвитку міста за перше півріччя 2015 року

На стадії завершення реконструкція приміщення на вул. Хмельницьке шосе для розміщення школи мистецтв «Вишенька». В рамках реалізації проекту з розвитку інклюзивної освіти у ЗОШ №33 триває встановлення ліфта для маломобільних груп населення.

На виконкомі міської ради відзвітували про хід виконання Програми соціального і економічного розвитку міста за перше півріччя 2015 року

У І півріччі з бюджету розвитку кошти були спрямовані на реконструкцію приміщення ДНЗ по вул.В.Порика,5а, будівлі загальноосвітньої школи №25, частин приміщень під центр «Гармонія», приміщень житлово-експлуатаційних підприємств з улаштуванням Центрів обслуговування споживачів, а також на ремонт доріг, теплових мереж, котелень, систем теплозабезпечення, мереж водопостачання, насосних станцій підвищення тиску води та інших інженерних мереж, ліфтів житлового фонду, мереж зливової каналізації, мереж зовнішнього

Проводились комплексні роботи з благоустрою, в т.ч. ремонт доріг, облаштування місць загального користування, освітлення та озеленення міста. В звітному періоді виконано поточний ремонт дорожнього покриття ділянок міських вулиць загальною площею 19,0 тис.м2, тротуарів – 2,49 тис.м2. Капітально відремонтовано дорожнє покриття на вул. П. Морозова, Громова, Складська, Пархоменка, Стеценка. Виконано реконструкцію площі Северина Наливайка та впорядковано рух транспорту. Розпочато будівництво «кишені» для громадського транспорту на перетині вул. Чорновола і Червоноармійської. Проводились роботи з асфальтування дорожнього покриття вулиць та розбудови системи централізованого водовідведення в мікрорайонах приватної забудови міста («Корея», «Пятничани», «Хутір Шевченка», «Старе місто») на умовах співфінансування з мешканцями. З початку року в мікрорайонах міста встановлено майже 400 світлоточок. Виготовлено проектно-кошторисну документацію з реконструкції зовнішнього освітлення Набережної (від Центрального мосту до вул. Чорновола) та пішохідної зони на вул. Островського,1.

На виконкомі міської ради відзвітували про хід виконання Програми соціального і економічного розвитку міста за перше півріччя 2015 року

На умовах співфінансування капітально відремонтовано покрівлі дахів 14 будинків, стики панелей 7 будинків, відновлені інженерні мережі до 17 будинків, замінені віконні блоки в 27 будинках, проведено експертне обстеження 48 ліфтів. Виконано капітальний ремонт систем електропостачання в 14 житлових будинках. Також проведено поточний ремонт покрівель 554 будинків, інженерних мереж до 604 будинків, 178 під’їздів, запірної арматури 695 будинків, електрощитових в 315 висотках.

Проведено ремонт 65 прибудинкових територій. В дворі будинку по просп. Космонавтів,19 облаштовано десять паркувальних місць. Проводиться поточний ремонт прибудинкових територій на вул. Стахурського, Квятека, просп. Юності, Київській та Стельмаха. Виконано комплексний капітальний ремонт та благоустрій територій на вул. Стеценка, 48,50 (співфінансування з мешканцями). Спільно з жителями ведеться комплексний капітальний ремонт прибудинкових територій на вул. Фрунзе, 65,67,69,71, просп. Космонавтів,5,7,9,11,13,15.

На виконкомі міської ради відзвітували про хід виконання Програми соціального і економічного розвитку міста за перше півріччя 2015 року

В правобережній частині міста запроваджено реалізацію пілотного проекту з роздільного збору сміття. Проводився капітальний ремонт контейнерних майданчиків в дворах багатоповерхових будинків.

За шість місяців у Вінниці побудовано 4 багатофункціональних дитячих та спортивних майданчиків. Крім того, розпочато будівництво багатофункціональних дитячих та спортивних майданчиків на території ЗОШ №31 на вул. П.Морозова,13 та дитячого майданчика на території між будинками №161-163 на вул. О. Кобилянської. Влаштовано малий дитячий майданчик на вул. Тімірязєва,33. Оновлено ігрові елементі на групових дитячих майданчиках в ДНЗ №№2,9,10,13,34.

Продовжена співпраця зі Швейцарською Конфедерацією в напрямку реалізації заходів з енергоефективності та підвищення енергетичної безпеки міста. Наразі виготовляється проектно-кошторисна документація для реалізації проекту модернізації системи теплопостачання в районі вул. Тарногродського,9. Проводяться конкурсні торги з визначення виконавця робіт на будівництво нової твердопаливної котельні з влаштуванням 2-х котлів VIESMANN потужністю 6 МВт на території котельні на вул. Баженова,15.

Тривали роботи і з покращення транспортного забезпечення в місті. Завершено розробку «Комплексної стратегії міського транспорту та просторового планування». На зупинках громадського транспорту розміщені схеми руху міського пасажирського транспорту з зазначенням маршрутів трамваїв, тролейбусів, автобусів та маршруток. Проведено капітально-відновлювальний ремонт 9 тролейбусів, триває ремонт ще шести. Виконані роботи з ремонту суміщеного асфальтового покриття з трамвайними коліями на вул.50-річчя Перемоги (Червоноармійська, Фрунзе, П.Запорожця, Острозького), Хмельницьке шосе-Писарєва, Пирогова-Дачна, Келецька-Юності. На зупинках вздовж нової трамвайної колії на вул. Барське шосе встановлені 4 нові посадочні павільйони. В І півріччі 2015 року забезпечено перевезення усіма видами транспорту 94,8 мільйонів пасажирів, що більше, ніж за аналогічний період минулого року на 5,9%. Основне місце в загальному обсязі перевезень належить громадському електротранспорту (74,8%), послугами якого скористались 70,9 млн. пасажирів, що на 5,3% більше, ніж з січня по червень 2014 року. За підсумками Всеукраїнського конкурсу на краще підприємство міського електротранспорту КП «Вінницька транспортна компанія» визнана найкращою серед 19 експлуатаційних підприємств України.

На виконкомі міської ради відзвітували про хід виконання Програми соціального і економічного розвитку міста за перше півріччя 2015 року

Проводились роботи з розширення і велосипедної інфраструктури. Відремонтовано велосипедну доріжку на вул. Хмельницьке шосе (від перехрестя з вул. 40-річчя Перемоги до зупинки «Вінницький національний університет»). Триває облаштування велосипедної доріжки, повністю відокремленої від проїжджої частини та пішохідної зони на проспекті Юності (від Хмельницького шосе до вул. Стахурського, протяжністю майже 1,5 км). Всього в місті облаштовано близько 16 км велосипедних доріжок.

Позитивні зміни відбулися практично у всіх сферах та галузях, тому цього року Вінниця знову визнана найкомфортнішою для життя серед 22 обласних центрів України.​



Переглядів: 4194
Поширень: 0