Під час 67 сесії міської ради депутати звернулись до Кабінету Міністрів України Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг та до Комітету Верховної Ради України з питань будівництва, містобудування і житлово-комунального господарства. Вони звернули увагу Уряду на необхідність підвищення прозорості формування тарифів та посприяти заходам щодо зниження тарифів на послуги ЖКГ, які б задовольняли більшість населення. А також висловили прохання ініціювати розробку додаткових соціальних компенсаторів підвищення тарифів до стабілізації економіки країни та збільшення платоспроможності громадян.

Сьогодні, 25 вересня, відбулась 67 сесія міської ради. Під час її засідання депутати затвердили понад 30 питань порядку денного, які впродовж тижня вивчали і обговорювали на засіданнях постійних депутатських комісій. Наприкінці сесії слово взяв Павло Яблонський, який очолює в міській раді депутатську комісію з питань промисловості, підприємництва, транспорту, зв’язку та сфери послуг.

Він запропонував колегам звернутись до Кабміну, НКРЕКП та до профільного комітету Верховної Ради з проханням переглянути в бік зменшення тарифи на житлово-комунальні послуги. За його словами сьогодні після чергового підвищення ціни на електроенергію вінничани знову відчули навантаження на свої сімейні бюджети. І вже 44 тисячі сімей оформили субсидії, а з початком опалювального сезону очікується, що кожна друга родина матиме цю державну допомогу. Це свідчить про те, що фінансові можливості вінничан погіршуються. Тому, на думку депутатів, на рівні держави мають вживатись заходи щодо недопущення погіршення ситуації. Відповідне прохання і було визначене у зверненні. Усі присутні на сесії депутати підтримали цю ініціативу.

В свою чергу в.о. міського голови Сергій Моргунов зазначив: «Це дійсно актуальне питання. Сьогодні і Голова Верховної Ради України і група депутатів парламенту піднімають перед Кабміном питання щодо прозорості утворення тарифів на енергоносії. Сьогоднішнє звернення Вінницької міської ради говорить про те, що ми стурбовані цією ситуацією, необхідно, щоб люди розуміли як формують тарифи, на скільки вони обґрунтовані і об’єктивні, і тоді ми будемо розуміти, чи можливо сьогодні зменшити тариф, чи ні. Та кількість субсидій, яку ми очікуємо, що будуть оформлені з початком опалювального сезону, говорить про те, що фінансовий стан людей достатньо складний. Тому я думаю, що це питання дійсно потрібно регулювати. Єдине, що міські органи влади ніяк не впливають на формування тарифів, це функція Кабінету Міністрів і того органу, який регулює тарифи. Тому ми написали туди відповідне звернення, в якому висловлюємо свою позицію».

Депутати міської ради надіслали звернення до Кабміну та інших структур щодо зменшення тарифів на житлово-комунальні послуги

Під час сесії депутати також прийняли рішення про реорганізацію лікарні Південно-Західної залізниці, яка знаходиться по вул. Коцюбинського, та включення її в мережу закладів охорони здоров`я міста. На її базі створено Міську клінічну лікарню №2. Це буде медичний заклад планового лікування на 80 ліжок. У структурі лікарні функціонуватимуть амбулаторно-діагностичне, терапевтичне, неврологічне, хірургічне та фізіотерапевтичне відділення. Також зберігаються посади лікарів-терапевтів, які й надалі обслуговуватимуть залізничників.

Затвердили також депутати і статут нового дитячого садка №11, який буде розташований по вул. Порика, 5а і в приміщення якого зараз відбувається реконструкція. А в.о. міського голови Сергій Моргунов повідомив, що вже у грудні цей дошкільний навчальний заклад вже запрацює.



Переглядів: 5132
Поширень: 0