30 жовтня депутати міської ради 6-го скликання збирались на останнє засідання своєї каденції. Після розгляду питань порядку денного за якісну і злагоджену роботу депутатам дякував в.о. міського голови Сергій Моргунов. Він згадав, як працював депутатський корпус і яких результатів вдалось досягнути. Запорукою успішного розвитку Вінниці він назвав відсутність конфліктів між депутатами, якісна співпраця із виконавчими органами та незаполітизованість міської ради.

«На прикладі деяких інших міст ми бачимо конфлікти депутатського корпусу з міським головою або з виконавчими органами, то, звичайно, за таких обставин ніякої системної роботи не може відбуватись в жодній територіальній громаді. І це призводить до хаосу та бардаку, і від цього страждають в першу чергу мешканці, а не ті, хто знаходиться при владі, - сказав Сергій Моргунов. – Можу сказати, що у Вінниці сформувалась інша традиція, ми маємо перспективну команду і в нас ніколи не було суперечок та політизації роботи міської ради».

С.Моргунов: Депутати цієї каденції демонстрували якісну командну роботу та працювали в інтересах територіальної громади

Також Сергій Моргунов згадав, якою була Вінниця у 2006 році, коли до роботи приступила діюча команда. Тоді вся робота будувалась на вирішенні ряду нагальних питань, і міська влада фактично працювала в режимі антикризового менеджменту та поступово запроваджувала системні механізми керування процесами. Саме комплексний підхід до вирішення ряду питань дав свої результати, ситуація в місті стабілізувалась і вже 6-та каденція міської ради у 2013 році затвердила Стратегію розвитку «Вінниця-2020». Це означало, що місто виходить на новий рівень планування, і тепер чітко зрозуміло, які цілі і завдання ставить перед собою міська влада та які шляхи їх реалізації. «Стратегічний підхід – це не вирішення всіх питань сьогодні на вчора, це короткострокова і довгострокова перспектива в усіх сферах життєдіяльності Вінниці на основі тих 5-ти пріоритетів, які закладені в стратегії. Ми не кидаємось з сторони в сторону, ми чітко плануємо заходи, а в кінці року звітуємо за виконану роботу», - зазначив Сергій Моргунов.

С.Моргунов: Депутати цієї каденції демонстрували якісну командну роботу та працювали в інтересах територіальної громади

Торкнувся Сергій Моргунов і питання соціального захисту населення. «Ми з вами ніколи не говорили лозунгами і не давали пусті обіцянки, мовляв, ми знизимо тарифи, підвищимо пенсії. Це все політиканство і популізм. Тому що міська рада не може сьогодні впливати на формування тарифу, підняття пенсій чи прожиткових мінімумів, це прерогатива Кабінету Міністрів України. І ви пам’ятаєте, що разом з представниками інших міст України нам вдалось деякі процеси зупинити, - говорить Сергій Моргунов. – Зі свого боку ми можемо якісно робити те, що в наших повноваженнях. Ми сьогодні кращі в Україні щодо нарахування субсидій. Наразі у Вінниці вже оформили субсидію 45 тисяч сімей. Середній розмір такої допомоги складає 1118 гривень. Я вважаю, що це непоганий результат з точки зору навантаження на сімейний бюджет для тих людей, які дійсно потребують допомоги від держави щодо оплати житлово-комунальних послуг. А завдяки організації роботи Прозорих офісів ми сформували дієву і зручну для усіх систему оформлення субсидій. Також хочу скати, що плануючи бюджет на наступний рік ми суттєво збільшимо бюджет на соціальну допомогу тим людям, хто її потребує».

С.Моргунов: Депутати цієї каденції демонстрували якісну командну роботу та працювали в інтересах територіальної громади

«Протягом останнього місяця я особисто провів більше 80 зустрічей із вінничанами, і я чітко розумію, що зараз турбує мешканців, - зазначив Сергій Моргунов. – Це дозволяє нам продовжувати стратегічну лінію розвитку нашого міста і визначати пріоритети на найближчу перспективу. Протягом останніх років ми добились суттєвих результатів в розвитку інфраструктури. У нас сьогодні дороги найкращі в Україні, як і транспортне забезпечення вінничан. Ми достатньо ефективно працюємо з точки зору енергоефективності. Ми перші на пострадянському просторі отримали Європейську енергетичну відзнаку, тобто ми системно йдемо в цьому напрямку і необхідно продовжувати цю роботу й надалі. Під час зустрічей з людьми ми бачимо, що необхідно сьогодні більшу уваги приділяти локальним проблемам: ремонту будинків, дворів, облаштування парковок, дитячих майданчиків, відновлення внутрішньобудинкових мереж і багато чого іншого, що найбільше хвилює людей з точки зору розвитку територій, де вони проживають. Ряд питань є по приватному сектору, хоча ми досить системно вже кілька років працюємо над розвитком інженерних мереж та інфраструктури, але ще немало потрібно зробити у цьому напрямку. Під час зустрічей я отримав близько 300 звернень локального характеру. На наступному тижні в мене буде дуже жорстка розмова з ЖЕКами і з точки зору нарахувань за надані послуги, і щодо якості обслуговування вінничан та хамства по відношенню до людей від працівників, які працюють в житлово-комунальному секторі. Але можу сказати, що всі ці питання, які я отримав, вже передані в роботу. Якась частина вже виконана, щось ми будемо планувати на середньострокову перспективу, але всі вони на контролі, і ми будемо звітувати перед вінничанами про виконання всіх тих завдань».

Щодо тих депутатів, які не пройшли до міської ради Сергій Моргунов висловив надію, що вони надалі будуть займати активну громадську позицію і працюватимуть на розвиток міста. Завершилась остання сесія 6-го скликанням Гімном України.



Переглядів: 5003
Поширень: 0