Після відвідання однієї з аптек обласного центру він відповів на запитання представників центральних і регіональних ЗМІ. Зокрема, Віктор Янукович дав оцінку нинішній ситуації в країні і розповів про свої дії та Партії регіонів у напрямку надання допомоги українцям.

Віктор Янукович у Вінниці

- Хочу сказати, що ситуація практично однакова в усіх регіонах України. Сьогодні я заїхав до цієї аптеки для того, щоб особисто переконатися в тому, що сьогодні дійсно бракує ліків, бракує практично усіх профілактичних засобів, немає навіть марлі. Така ситуація, безумовно, потребує сьогодні спільних зусиль як місцевих влад, так і центральної влади.

Вчора ми ухвалили рішення про фінансування Міністерства охорони здоров’я розміром в один мільярд гривень. Цього достатньо, щоб забезпечити аптеки всім необхідним у найкоротший термін. Ми будемо контролювати, щоб це було зроблено якнайшвидше. Але все буде залежати від влади, яка на словах багато чого каже, а на ділі ми всі знаємо, що вона нічого не робить.

Віктор Янукович у Вінниці

Тому ми активно включилися в цю роботу, вишукуючи щонайменшу можливість, щоб допомогти людям насамперед ліками та профілактичними засобами.

Я вважаю, що ми можемо багато зробити в цьому напрямку. І не тільки я особисто, а й інші кандидати у президенти зобов’язані це робити. Не витрачати кошти на агітацію, бо люди й так вже сьогодні знають, як голосувати і за кого. Гроші треба спрямувати зараз на допомогу людям.

Ми сьогодні вручили допомогу Вінницькому товариству Червоного хреста. Це наша перша благодійна допомога. Далі ми робитимемо це у різних регіонах – будемо передавати ліки, захисні маски тощо місцевим владам, в аптеки, осередкам нашої партії для подальшої роздачі. При цьому ми жорстко контролюватимемо, щоб медикаменти та засоби профілактики потрапляли до людей безкоштовно.

Віктор Янукович повідомив журналістам, що вже найближчими днями „ми відправимо літак до Китаю, який доставить в Україну близько 20 мільйонів якісних захисних масок, і їх також будемо передавати в регіони”.

Віктор Янукович у Вінниці

Також лідер опозиції відвідав Спасо-Преображенський кафедральний собор. Після молебну єпископ Вінницький та Могилів-Подільський Симеон побажав Віктору Януковичу „Божої допомоги на його складному шляху”. Він також висловив побажання, щоб Божа Матір покривала його своїм омофором і дарувала щедроти.

В свою чергу Голова Партії регіонів привітав парафіян із великим православним святом – Вшануванням ікони Казанської Богородиці. Він побажав вінничанам здоров’я, щоб у них завжди вистачало сил і надії на кращу долю.

Фоторепортаж


Переглядів: 9072
Поширень: 0