Президент Петро Порошенко присвоїв літаку Ан-26 (бортовий номер 35) 456 гвардійської бригади транспортної авіації Повітряних Сил Збройних Сил України ім'я льотчика Дмитра Майбороди.

З метою увічнення пам’яті Героя України підполковника Майбороди Дмитра Олександровича, ураховуючи його особливі заслуги перед Батьківщиною, мужність та героїзм, незламність духу в боротьбі за незалежну Українську державу та зважаючи на високий професіоналізм, зразкове виконання поставлених завдань особовим складом 456 гвардійської бригади транспортної авіації Повітряних Сил Збройних Сил України, відповідний Указ№647/2015 Глава держави підписав 18 листопада.

Президент присвоїв літаку Ан-26 ім'я Героря України вінничанина Дмитра Майбороди

Нагадаємо, Герой України підполковник Дмитро Майборода та кавалер ордена Богдана Хмельницького ІІІ ступеню підполковник Дмитр Шкарбун були членами екіпажу військового транспортного літака АН-26 №19 військової частини А1231, який 14 липня 2014 року був збитий в районі міста Краснодон, що на Луганщині. У повітряне судно на висоті 6200 м зі сторони Російської Федерації влучила керована ракета класу "повітря-повітря". Командир корабля гвардії майор Дмитро Майборода та помічник командира гвардії майор Дмитро Шкарбун до останньої миті намагалися продовжити політ літака. Самовідданий подвиг пілотів врятував життя п’ятьом членам екіпажу та військовослужбовцю, який супроводжував вантаж для особового складу в зоні виконання бойових завдань. На жаль, самі ж пілоти не мали шансу на порятунок.



Переглядів: 4351
Поширень: 0