Сьогодні рівно рік як працює новообрана Верховна Рада. Час підбити певні проміжні підсумки нашої роботи. За рік ми прийняли більше як 800 важливих рішень, що втричі більше ніж всі попередні за такий самий період. І попри запеклі дискусії, ми не провалили жодного ключового для майбутнього України рішення. Саме цей склад парламенту розпочав реформу децентралізації, дав старт правоохоронній, судовій реформам. Ми прийняли необхідні закони для введення безвізового режиму з країнами ЄС, пакет антикорупційних законів, і найголовніше – ми прийняли усі необхідні рішення для посилення обороноздатності країни.

Так, наш парламент не ідеальний. Я розумію і сприймаю ту конструктивну критику, яка лунає від громадськості. Знаю, що у нас є проблеми з дисципліною, знаю не всі закони, яких так чекають, ми прийняли. Вони не провалені, але подекуди важко знайти компроміс, відмовитися від популізму. Ми теж вчимося працювати як демократичний, європейський парламент. Саме тому, за допомогою наших європейських колег, ми проводимо і внутрішню реформу Ради.

Українське суспільство перш за все чекає економічного зростання. І це стане головним завданням у нашій роботі на наступний рік. Тільки пожвавлення економіки поверне людям відчуття перспективи. Тому вже найближчим часом ми повинні визначитись з податковою реформою і прийняти якісний бюджет на наступний рік. Ми повинні домогтися хоча б невеликого економічного зростанні у 2016 році.

Я хочу подякувати всім колегам за цей рік роботи. Закликаю і далі до серйозної та відповідальної роботи.



Переглядів: 3374
Поширень: 0