У наступному році за підтримки Світового банку у місті розпочнеться масштабний проект з будівництва Вінницького регіонального центру серцево-судинної медицини. Також планується відкрити Громадсько-волонтерський центр підтримки і реабілітації воїнів АТО та Центр підтримки громадських організацій, який буде розташовуватись по сусідству із недавно відкритим iHUB в будівлі по вул. Пушкіна. Про ці та інші плани економічного та соціального розвитку міста йшлося вчора під час засідання виконкому міської ради.

Цього року Вінниці знову підтверджено високий рівень інвестиційної привабливості. Завершено будівництво ІV черги кондитерської фабрики, розпочато проект з будівництва заводу з виробництва холодильного обладнання ПАТ «Українська пивна компанія». Розроблено Концепцію Вінницького індустріального парку, триває процедура його державної реєстрації. З метою підтримки стартапів та підвищення активності молодих підприємців за сприяння норвезьких партнерів в місті відкрито Центр інновацій та підприємництва iHUB.

«У 2015 році схвалено програму розвитку електронного врядування, створені нові сучасні сервіси для громадян: електронні петиції, новий портал для громадських організацій міста та веб-ресурс допомоги воїнам АТО. Збільшена кількість адміністративних послуг, які надаються вінничанам в режимі он-лайн. Міська рада долучилась до електронної системи закупівель «Прозорро».

Тривала реалізація програми «Безпечне місто». В наступному році продовжиться удосконалення системи надання адміністративних послуг. У рамках реалізації Програми розвитку інституцій громадянського суспільства буде відкрито Центр підтримки громадських організацій на вул. Пушкіна», – розповів директор департаменту економіки і інвестицій міської ради Віталій Погосян.

Одним з пріоритетів розвитку міста залишається енергоефективність. У 2015 році Вінниця першою на пострадянському просторі здобула Європейську енергетичну відзнаку. Пролонговано Меморандум зі Швейцарією, в рамках якого продовжуються роботи з будівництва нової твердопаливної котельні на вулиці Баженова. Виконано термореновацію школи №25, утеплено дах школи №34. В рамках започаткованої в цьому році програми співфінансування з мешканцями частково утеплено фасади 8 багатоквартирних житлових будинків. По місту встановлено 490 нових світлодіодних світильників.

«У 2016 році плануємо продовжити роботу з реалізації Меморандуму зі Швейцарією і здійснювати реконструкцію системи теплопостачання від котельні по вул. Тарногородського, 9. Триватимуть роботи з утеплення фасадів навчальних закладів та житлових будинків. У будівельній галузі акцент робим на розбудову об’єктів соціальної інфраструктури. Триватиме реконструкція приміщень дитячих навчальних закладів. Продовжиться оновлення ігрових майданчиків в ДНЗ та харчоблоків освітніх закладів», – зазначив Віталій Погосян.

Триває робота з розширення мережі медичних закладів міста. В 2015 році відкрито амбулаторію сімейного лікаря по провулку Українському, проведено реконструкцію приміщення під ще одну амбулаторію по вул. Д. Нечая. Створено хоспісне відділення, капітально відремонтовано регіональний гепатоцентр. У галузі культури нове сучасне приміщення отримала дитяча школа мистецтв «Вишенька», відкрито оновлений клуб в мікрорайоні Пирогово.

Також Віталій Погосян зазначив, що наступного року за підтримки Світового банку стартує масштабний проект з будівництва Вінницького регіонального центру серцево-судинної медицини. Продовжаться роботи з реконструкції та капітального ремонту доріг та вулиць міста, зокрема, триватиме реконструкція проспекту Космонавтів (ІІ черга). А в приміщенні по вул. Едельштейна,8 буде відкрито Громадсько-волонтерський центр підтримки і реабілітації воїнів АТО.

«Рік був досить складним, але навіть в умовах економічної кризи в державі ситуацію допомогла вирівняти фінансова децентралізація. І у другій половині року ми вже більш оптимістично почали дивитися на результати виконання програми соціально-економічного розвитку на 2015 рік. По великому рахунку, вдалося виконати все те, що було заплановано, навіть дещо більше», – сказав міський голова Сергій Моргунов.



Переглядів: 4913
Поширень: 0