Сьогодні в міській раді відбулись громадські слухання по обговоренню проекту бюджету Вінниці та Програми соціально-економічного розвитку на 2016 рік. Усі бажаючі мали змогу дізнатись, на які потреби і в якому обсязі витрачатимуться кошти з міської казни, та отримати відповіді на питання, які їх цікавили. Загалом до громадського обговорення долучилось майже сто вінничан.

Відповідно до чинного законодавства України і Статуту територіальної громади міста Вінниці перед тим, як затвердити головний фінансовий документ міста та Програму соціально-економічного розвитку, мають проводитись громадські слухання, на яких представники усіх сфер життєдіяльності міста знайомляться із проектом бюджету та проектами, які будуть реалізовуватись протягом наступного року.

У Вінниці відбулись громадські слухання по проекту бюджету на 2016 рік«Це два основні документи, за якими наша територіальна громада буде жити в 2016 році. На даний час проект державного бюджету ще не прийнято. Проте ті зміни, які були внесені в Бюджетний кодекс, дозволяють нам не чекати прийняття Верховною Радою України державного бюджету. Тому вперше за останні роки ми будемо жити в новому році з новим бюджетом і програмою. Ці два документи повністю інтегровані із Стратегією розвитку міста «Вінниця - 2020». У них включені і пріоритети, які визначенні на 2016 рік», - сказала заступник міського голови Галина Якубович.

Для більш детального ознайомлення із даними,У Вінниці відбулись громадські слухання по проекту бюджету на 2016 рік учасникам громадських слухань було роздано інформаційні буклети із аналітичними таблицями, діаграмами та іншими матеріалами.

Про плани міста на 2016 рік учасникам громадських слухань розповіли директор департаменту фінансів міської ради Наталія Луценко та заступник директора департаменту економіки і інвестицій міської ради Олена Гузлякова. Більш детально із переліком запланованих заходів по галузях розповіли директор департаменту освіти Володимир Буняк та директор департаменту соціальної політики Лариса Попова, а також голова Асоціації органів самоорганізації населення м. Вінниці Наталія Панчук.

У Вінниці відбулись громадські слухання по проекту бюджету на 2016 рікВінничани, які були присутні на громадських слуханнях висловили свої побажання та пропозиції, які всі були зафіксовані і мають бути опрацьовані до затвердження бюджету депутатами міської ради.

Проекти бюджету та Програми соціально-економічного розвитку на 2016 рік вже схвалив виконавчий комітет міської ради.

Наразі депутати міської ради опрацьовують ці документи на засіданнях постійних депутатських комісій. Їх затвердження міською радою заплановане на наступний тиждень.



Переглядів: 3785
Поширень: 0