Під час останньої в 2015 році сесії міської ради новообрані депутати схвалили бюджет міста та Програму соціально-економічного розвитку на наступний рік, затвердили кілька нових програм, зокрема, програму підвищення ефективності комунальних підприємств та інформатизації галузі охорони здоров’я на наступні чотири роки, а також внесли зміни у діючу комплексну програму соціальної політики міста, яка передбачає допомогу АТОвцям, вдовам чорнобильців та переселенцям.

25 грудня відбулась друга сесія депутатів міської ради сьомого скликання. Після установчої, це перша сесія, де депутати розглядали цілий комплекс питань, важливих для подальшого розвитку Вінниці.

Депутати розглянули 73 питання порядку денного сесії. Серед них і програма соціально-економічного розвитку міста, яка зокрема містить і перелік проектів, що будуть реалізовуватися у Вінниці протягом наступного року, та головний фінансовий документ – бюджет міста, який передбачає фінансування під відповідні проекти. Про плани на наступний рік на початку сесії розповів міський голова Сергій Моргунов.

Доходи та видатки міської казни у наступному році будуть приблизно однаковими. Планується, що до бюджету міста надійде 2 млрд 381 млн грн, а видатки складуть 2 млрд 380 млн грн. Як продовження співпраці з навколишніми з Вінницею громадам у бюджеті передбачено субвенцію на реалізацію ними важливих для цих громад проектів, а ще одним рішенням передбачено повернення земельного податку з коефіцієнтом 1,5 сільським та селищним радам, які дали згоду на приєднання їх земель до меж міста. Цьогорічним нововведенням є заплановані видатки на бюджет громадських ініціатив – це нові видатки, які будуть спрямовуватись на реалізацію кращих проектів розвитку міста, що надійдуть до міської ради від мешканців та які наберуть найбільшу кількість голосів громадян міста. На реалізацію таких проектів передбачено 5 млн грн.

Одним з важливих програмних документів, які сьогодні були схвалені депутатами, є програма підвищення ефективності роботи комунальних підприємств м. Вінниці на 2016-2020 роки. Реалізація заходів, прописаних в цьому документі, покликана підвищити ефективність роботи комунальних підприємств за рахунок стратегічного планування, що допоможе покращити якість надання послуг вінничанам, а також підвищить енергоефективність підприємств. Також депутатами затверджено міську програму «Інформатизація галузі охорони здоров’я м. Вінниці», яка є продовженням попередньої подібної програми та передбачає інформатизацію та впровадження електронної картки пацієнта на вторинному рівні медичної допомоги. Головною метою створення медичної інформаційної системи є формування ефективної системи управління медичними закладами міста та вдосконалення процесу надання медичних послуг на основі інформаційних та телекомунікаційних технологій.

Ще одним рішенням депутати перейменували 135 вулиць, провулків, тупиків та проїздів у місті. Перейменування здійснено відповідно до Закону України «Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні та заборону пропаганди їх символіки». Після піврічного громадського обговорення та громадських слухань напрацьовано обґрунтовані нові назви вулиць. В подальшому міський бюджет візьме на себе витрати по виготовленню аншлагів як для багатоквартирних будинків, так і приватних садиб. Прописку та документи на нерухомість власникам змінювати не потрібно. Розпорядженням міського голови роботу комісії по декомунізації подовжено. За півроку має відбутися друга черга перейменувань, до якої увійдуть вулиці на територіях, що увійшли до меж міста і дублюють назви міських топонімів.

Наприкінці сесії депутати ухвалили звернення до Кабінету Міністрів України та Верховної Ради України– не скасовувати безкоштовний проїзд та зменшити тарифи на газ .

А депутат міської ради, головний редактор сайту «Реал», Степан Бессолов повідомив колегам, що він на свою електронну адресу отримав лист із погрозами та різними звинуваченнями, підписаний Івановим Петром В’ячеславовичем. Він звернувся до колег-депутатів з проханням підтримати його звернення до керівництва СБУ у Вінницькій області із вимогою встановити автора цього листа та з’ясувати, чи дійсно така людина проживає за вказаною у електронному листі адресою. За словами Степана Бессолова ця інформація йому потрібна для того, щоб він як депутат вінницької міської ради і громадянин України міг відповідно по законодавства адекватно реагувати не на аноніма, а на людину, яка здійснила цей наклеп на нього та його сім’ю.



Переглядів: 3295
Поширень: 0