26 січня в одному з територіальних відділень Центру адміністративних послуг «Прозорий офіс» було затримано працівника під час отримання неправомірної винагороди за посередницькі послуги. Про це повідомив на своїй сторінці у мережі Фейсбук міський голова Сергій Моргунов. Ця людина звільнена по статті і нею займаються органи прокуратури. Мер попередив, що так буде з кожним працівником при нехтуванні правилами і стандартами роботи Прозорих офісів.

«Сьогодні вперше з 2008 року стався ганебний прецедент – один з працівників Прозорого офісу отримав неправомірну винагороду за посередницькі послуги. В нас відпрацьований механізм, як виявляти такі зловживання. Стосовно цієї людини в нас була підозра, і керівництво Прозорого офісу звернулось до органів прокуратури щодо перевірки цього працівника. В результаті найгірші припущення підтвердились. Цю людину затримано, і ним займається прокуратура. Працівник звільнений по статті з відповідним записом у трудовій. Стандарти роботи Прозорого офісу створювались саме для того, щоб запобігти проявам корупції. І цей прикрий випадок, який стався, вдалося швидко виявити, в тому числі завдяки цим стандартам. Хочу попередити усіх працівників Центрів надання адміністративних послуг, що так буде з кожним, хто наважиться переступити через встановлені правила і стандарти роботи Прозорих офісів», - зазначив міський голова Сергій Моргунов.

Сергій Моргунов повідомив про затримання і звільнення працівника за порушення стандартів Прозорого офісу

Від початку роботи Прозорих офісів, перший з яких відкрився ще в 2008 році, у них було запроваджено чіткі алгоритми проходження процедур, щоб мінімізувати контакт клієнта із безпосереднім виконавцем: документи подаються на розгляд і мають бути повернуті у визначений процедурою термін – не раніше і не пізніше. Повноваження адміністраторів – тільки прийом і видача документів. Вони не беруть участі в прийнятті рішення по предмету звернення. Наскільки стало відомо, звільнений працівник у незаконний спосіб намагався вплинути на терміни прийняття рішення суб’єктом надання адміністративних послуг.

В зв’язку з виявленим фактом за дорученням міського голови будуть проведені додаткові внутрішні аудити усіх Прозорих офісів.

Додатково:

З 2009 року у Вінницькій міській раді запроваджена система управління суспільною відповідальністю та протидії корупційним загрозам за міжнародними стандартами якості ISO. Вона поширюється на всі абсолютно департаменти та відділи і Прозорі офіси. Двічі на рік приїздять міжнародні аудитори, які інспектують всі структурні підрозділи міської ради на предмет дотримання цих стандартів в роботі. В усіх Прозорих офісах встановлені камери відеоспостереження і відсутні перестінки, щоб всі працівники Центрів надання адміністративних послуг працювали прозоро у єдиному відкритому просторі. Всі ці заходи спрямовані в першу чергу на запобігання проявам корупції.



Переглядів: 3570
Поширень: 0