На черговій 4-ій сесії Вінницької міської ради 7 скликання депутати розглянули та затвердили 34 сесійних рішення. Серед іншого вони підтримали виділення субвенцій на соціально-економічний розвиток смт. Десна та с. Агрономічне та схвалили зміни щодо ставок податку на нерухоме майно.

На початку сесії міський голова Сергій Моргунов та депутати міської ради привітали матерів, які народили своїх немовлят на Новий рік та Різдво. Традиційно такі сім’ї отримали від міської влади коляски для немовлят та іграшки.

Після цього депутати перейшли до розгляду порядку денного. Зокрема вони підтримали рішення щодо виділення субвенції з міського бюджету на соціально-економічний розвиток смт. Десна. Кошти у розмірі 500 тис. грн підуть на капремонт дороги до по вул. Гагаріна, яка поєднує Вінницю і селище. Також субвенцію отримає с. Агрономічне. 250 тис. грн буде спрямовано на будівництво мереж водопостачання однієї з вулиць села.

Також депутати ухвалили нові ставки податку на нерухоме майно, які переглядались у зв’язку зі змінами в законодавстві. 75 % вінничан не платитимуть цього податку. До числа пільговиків по цьому податку в тому числі входять вінничани, які отримують субсидію. Загалом міською радою встановлено дев’ять пільгових категорій, які звільнені від податку (в т. ч. учасники АТО).

На сесії депутати також затвердили новий Порядок надання цільової матеріальної допомоги для придбання легкового автомобіля членам територіальної громади міста Вінниці, які є інвалідами війни – учасниками бойових дій в Афганістані, антитерористичної операції (АТО), і які перебувають на обліку для забезпечення легковим автомобілем у порядку, визначеному законодавством України, в розмірі, встановленому в міському бюджеті на відповідний рік.

«В цьому році ми закладаємо кошти на придбання автомобіля для учасника АТО. Тому що до цього часу ми купували автомобілі тільки для афганців. При обговоренні різних питань з нашими воїнами АТО, які входять до координаційної ради, виникла така пропозиція, і ми тепер передбачаємо кошти на два автомобілі: один – для учасників війни в Афганістані, другий – для бійців АТО», - каже Вінницький міський голова Сергій Моргунов.



Переглядів: 2746
Поширень: 0