Голова Верховної Ради України Володимир Гройсман вважає своїми пріоритетами на цей рік – розвиток економіки і створення нових робочих місць, реформу українського парламенту, в соціальній сфері – питання охорони здоров’я та освіти. І, звичайно, подальша децентралізація та реформа місцевого самоврядування.

«Безробіття – цією проблемою треба серйозно займатись. Тому відродження національної економіки і створення робочих місць – це пріоритет №1», - заявив Голова Верховної Ради, додавши: «…в нашій частині, в частині парламенту, я говорю про те, що розвиток економіки, створення нових робочих місць для людей, - це є надзвичайно важлива позиція».

Він вважає, що в соціальній сфері надважливим завданням цього року є два аспекти: охорона здоров’я та освіта. Причому обидві сфери потребують виважених і системних рішень.

«В нас є пацієнти і є лікарі. А самої системи охорони здоров’я немає. Кожен робить як хоче, і як правило, це є величезна проблема. Має бути система, яка здатна адекватно реагувати і захищати людей та їхнє здоров’я. Більше того, ми маємо зрозуміти, що одне із ключових завдань – подовжити вік життя для українців», - каже керівник парламенту.

У сфері освіти, за словами Володимира Гройсмана, є ряд базових законів, які потребують ретельного обговорення. В першу чергу, це базовий закон про освіту, який: «є надзвичайно складною системою, і тут потрібно залучати громадськість для того, щоб не наробити помилок».

Володимир Гройсман зазначив, що серед першочергових пріоритетів на 2016-й залишається процес подальшої децентралізації, розвиток фінансової спроможності громад. І ще одне завдання року – це реформа українського парламенту.

«З 29 лютого по 3 березня буде окремий безпрецедентний тиждень України в Європейському парламенті. Ми там презентуємо нашу спільну програму реформи українського парламенту в цілому. Наступного тижня я планую презентувати, що вже зроблено в прозорості і електронному врядуванні в парламенті. І далі ми будемо змінювати систему роботи Верховної Ради. Вона все ще залишається радянською, але я би сказав, вже такою – модифіковано радянською. Вже і не та, як раніше, але й не сучасна. Тому зараз план по реформі самого парламенту є дуже важливим», - говорить Голова Верховної Ради.



Переглядів: 2723
Поширень: 0