2 лютого, Верховна Рада України прийняла Закон про внесення зміни до статті 15 Закону України "Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту" щодо посилення соціального захисту членів сімей загиблих. Його ініціатором став народний депутат Олексій Порошенко, до якого раніше звернулися вдови учасників АТО з проблемою надання пільг їхнім сім’ям.

За його словами, до цього часу члени сімей загиблих мали право на отримання пільг, за умови, якщо розмір середньомісячного сукупного доходу сім'ї в розрахунку на одну особу за попередні шість місяців не перевищує 1710 грн.

Йдеться про безплатне одержання ліків і безплатне першочергове зубопротезування, про 50-відсоткову знижку на квартирну плату, комунальні послуги, паливо, користування телефоном.

«Прийнятий Закон передбачає надання таких пільг без урахування середньомісячного сукупного доходу сім’ї. Це дозволить підтримати членів сімей осіб, які загинули або померли внаслідок поранення, контузії чи каліцтва, одержаних під час участі в антитерористичній операції, забезпеченні її проведення, в тому числі із числа волонтерів та добровольців, а також під час участі у Революції Гідності», - сказав Олексій Порошенко.

Олексій Порошенко: «Сім’ї загиблих учасників АТО отримають пільги незалежно від доходу»

Нагадаємо, у вересні 2015 року парламентар пообіцяв вдовам загиблих воїнів АТО ініціювати кампанію щодо перегляду порядку надання соціальних пільг для певних верст населення. Тоді на зустрічі з депутатом у Вінниці Ірина Шірпал, дружина загиблого майора Леоніда Шірпал, начальника оперативно-розшукового підрозділу відділу прикордонної служби «Бірюково», від імені вдів звернулася до депутата. «З 1 липня всі сім’ї, в яких чоловіки загинули захищаючи територіальну цілісність держави, позбавили соціальної пільги на сплату комунальних послуг. Наприклад, я заробляю три тисячі гривень, дитина отримує пенсію – дві тисячі чотириста гривень, і, відповідно, нам вже не надається ні пільга, ні субсидія. Якщо дитина отримує пенсію через втрату в бойових діях батька, то, думаємо, ці гроші ми вправі 100% використати на її утримання? А не платити «комуналку». Ця проблема сьогодні спільна для нас всіх», – сказала вона.



Переглядів: 2742
Поширень: 0