На початку  тижня у Верховній Раді  зареєстровано  законопроекти №4058  про внесення змін до ЗУ "Про адміністративні послуги" та №4059 до Бюджетного кодексу України щодо фінансування Центрів надання адміністративних послуг. Автори - група парламентарів, серед яких народний депутат-вінничанин Сергій Кудлаєнко.

Змінами, що  вносяться до діючого законодавства, буде  забезпечено наповнення місцевих бюджетів  коштами від адміністративних послуг через утворення спеціальних фондів для матеріально-технічного оснащення  ЦНАП.

«Законопроектом гарантується, що  кошти від адміністративного збору за державну реєстрацію речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень, за проведення державної реєстрації юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадських формувань, плати за скорочення термінів надання послуг, а також плата  за надання інших платних  послуг спрямовується на матеріально-технічне забезпечення діяльності  ЦНАП.

Крім того, для подальшого розвитку системи адміністративних послуг та дотримання якості обслуговування громадян  передбачено  розмежування надходжень від платних  послуг  в  залежності  від наявності у місті, селищі чи селі Центрів надання адміністративних послуг, або його філій», - пояснив  Сергій Кудлаєнко.

«Всі  кошти від надання послуг повинні спрямовуватись на  забезпечення  якості обслуговування  громадян, тому  досвід  функціонування « Прозорого офісу»  - ЦНАП  потрібно  не  тільки  поширювати по всій країні,  а  й  забезпечити  фінансову  спроможність місцевих бюджетів   виконувати такі  повноваження і це закладено  у нормах  нових законопроектів», - підкреслив  народний депутат.



Переглядів: 2813
Поширень: 0