Про це міський голова Вінниці Сергій Моргунов повідомив на своїй сторінці у Facebook:

Маю новину щодо давньої дискусії з приводу проїзду легковим транспортом по нашій центральній вулиці місті - Соборній. Робоча група з питань розвитку транспортної інфраструктури та просторового планування міста внесла пропозицію з 20:00 і до 8-ї ранку відкрити проїзд по Соборній для всіх (за винятком великовагового транспорту).

Зробити його цілодобовим неможливо через великий трафік по Соборній – якщо відкривати повністю, ми не зможемо уникнути заторів, відповідно громадський транспорт буде постійно порушувати свої інтервали та графіки руху. А ми повинні враховувати інтереси усіх: не тільки автомобілістів, але й пасажирів громадського транспорту, яких більшість.

Соборну перетинає більшість маршрутів електротранспорту, а також 15 маршрутів муніципальних автобусів і маршруток. До робочої групи входять представники Вінницької транспортної компанії, ГО «Маршрут», технічного університету, Національної поліції, ряду профільних департаментів міської ради та інші фахівці. Прийняте колегіально рішення я повністю підтримую.

Тож до п’ятниці будуть встановлені додатково інформаційні таблички з зазначенням часу дії для дорожнього знаку «Рух механічних транспортних засобів заборонений».

І наостанок по паркуванню вздовж Соборної – в цьому плані нічого не змінюється. Залишати машини вздовж головної вулиці заборонено, знову ж таки, щоб забезпечити необхідну пропускну здатність. Це стосується всіх, незалежно від посад, статусу, будь чого. Є визначені місця для паркування автівок на прилеглих вулицях: Артинова, Грушевського, Олександра Соловйова (колишня Інтернаціональна), Мури (раніше – Осипенко) та ін. Тому раджу дотримуватись існуючих правил паркування, тим більше, що вже днями у місті запрацює нова патрульна поліція.

І взагалі, якщо ми вболіваємо за нашу Вінницю, то маємо усвідомлювати, що головна вулиця міста має бути зразком для інших.

 

 

Маю новину щодо давньої дискусії з приводу проїзду легковим транспортом по нашій центральній вулиці місті - Соборній. Р...

Опубліковано Сергієм Моргуновим 17 лютого 2016 р.

 



Переглядів: 10903
Поширень: 0