Сьогодні, 19 лютого, у прес-центрі департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації відбулась робоча нарада присвячена актуальним питанням розвитку та функціонування державних та комунальних ЗМІ у контексті набуття чинності Закону України «Про реформування державних і комунальних друкованих засобів масової інформації» за участю комунальних друкованих ЗМІ області.

Під час її проведення, з метою інформування редакторів про основні вимоги вказаного Закону, Департаментом було розроблено та представлено дорожню карту реформування державних і комунальних ЗМІ, яке відбуватиметься у два етапи.

Закон зобов’язує органи державної влади, інші державні органи та органи місцевого самоврядування, а також друковані засоби масової інформації, засновниками ( співзасновниками) яких є органи державної влади, протягом 3 років з дня набрання ним чинності здійснити ряд заходів з проведення реформування.

Комунальні видання Вінниччини на порозі реформування

Зокрема, трудовий колектив протягом трьох місяців, починаючи з 01.01.2016 року, має прийняти рішення про участь у реформуванні та спосіб реформування, а органи державної влади та місцевого самоврядування протягом місяця після надходження пропозиції трудового колективу прийняти рішення про реформування.

Після прийняття Кабінетом Міністрів України постанови про зведений перелік учасників першого етапу реформування буде визначено, які з редакцій візьмуть участь у пілотному проекті. Далі почнеться процедура реорганізації редакцій (проведення других зборів трудових колективів з перетворення редакцій в інші суб’єкти господарювання, держреєстрація перетворених підприємств, перереєстрація видань тощо).

Законом передбачена можливість державної підтримки реформованих друкованих ЗМІ- встановлення для редакцій пільгових умов оренди приміщень, що перебувають у державній або комунальній власності, адресна фінансова підтримка, надання пріоритетного права на укладення договорів про висвітлення діяльності органів виконавчої влади тощо.

Також учасники зустрічі обговорили першочергові заходи для забезпечення проведення реформи, питання, що виникають у зв’язку із реалізацією Закону, особливості та можливі проблеми.



Переглядів: 2177
Поширень: 0