Довгострокові спостерігачі Пер Віік та Мауро Кальво будуть відстежувати процес голосування 17 січня 2010 року та дотримання виборчого законодавства в процесі агітації.

Відвідавши декілька окружних виборчих комісій, європейські експерти позитивно оцінили стан підготовки до виборів на Вінниччині.

Акцентуючи увагу на специфіці виборчого процесу в Україні, Олександр Домбровський зауважив: «Ми зробили серйозні висновки після виборів 2004 року, тож парламентські кампанії 2006 та 2007 років на Вінниччині пройшли без неприємних ексцесів. Відповідно, є всі підстави сподіватися на нормальний хід передвиборчої кампанії і зараз». Наголосивши, що виконавча влада здійснює лише матеріально-технічне забезпечення діяльності виборчих комісій, голова облдержадміністрації констатував, що багато залежить від представників кандидатів на найвищу державну посаду на місцях.

Водночас, Олександр Домбровський висловив занепокоєння можливостями зловживання виборчим законодавством, норми якого містять немало суперечностей. «На жаль, депутати не погодилися з пропозиціями Президента щодо змін до закону про вибори, тож небезпека виникнення правових колізій в масштабі держави залишається серйозним викликом владі й суспільству», - не приховував стурбованості він.

Що ж до прогнозів ситуації в регіональному форматі, голова облдержадміністрації висловив впевненість в нормальному сценарії розвитку подій. «Я гарантую, що вибори на Вінниччині будуть чесними і прозорими», - запевнив Олександр Домбровський.


Переглядів: 3019
Поширень: 0