Одне з головних питань, яке обговорювалось на зустрічі, безкоштовна реєстрація суб’єктів підприємницької діяльності. Міський голова зауважив, що всі можливі механізми по спрощенню процесу реєстрації у Вінниці вже втілено у життя.

«Нам вдається сьогодні запроваджувати алгоритми по дозвільних процедурах, спрощувати певні процедурні речі. В тому числі і з питань реєстрації. Все робимо для того, аби поступово спрощувати всі питання, які у нас є і, більше того, переводити їх в режим автоматичного проходження. Це абсолютно публічні алгоритми, уніфіковані терміни реєстрації. Якщо мова йде про визначені законом платні послуги, то це повинні бути мінімальні ціни, мінімальні терміни, а головне - висока якість.» - розповідає Володимир Гройсман.

Втім, за словами мера, існуюча нормативна законодавча база дуже централізована, незбалансована і має багато зайвих елементів, які на місцевому рівні заважають зробити серйозний ривок по дозвільних процедурах. Крім цього Володимир Гройсман звернувся з проханням до Андрія Готи посприяти на державному рівні вирішенню питання про зняття з Вінниці (можливо, в експериментальних цілях) реєстраційного збору. За таких умов реєстрація суб’єкта підприємницької діяльності відбуватиметься за один візит до Центру адміністративних послуг.

Ще одне питання зустрічі стосувалось реформування системи спрощеного оподаткування. Вінницькі підприємці проаналізували останній з законопроектів по цьому питанню, який підготувлений Деркомпідприємництвом України, та надали свої пропозиції. Андрій Гота зазначив, що ідеї Ради підприємців при міському голові слушні і цікаві. Він запропонував надіслати їх до Києва, аби врахувати думку місцевих бізнесменів при доопрацюванні законопроекту.

Коментуючи роботу вінницьких органів місцевого самоврядування, Андрій Гота зазначив: «У Вінниці проведено велику роботу, зроблено дійсно багато і ми за цим спостерігаємо не один рік. Створена вами Рада підприємців, є актуальним і ефективним органом. Ми також підготували і вже прийнято Постанову Кабміну про створення галузевих рад, які стануть фундаментом для створення самостійних організацій, що у перспективі переберуть на себе частину державних повноважень.»


Переглядів: 3084
Поширень: 0