Вчора у міській раді відбулась з ініціативною групою мікрорайону Академічний. Учасники домовились про створення робочої групи, до якої увійдуть заступники міського голови по напрямках та представники ініціативної групи мікрорайону. Головою робочої групи буде перший заступник міського голови Ігор Корольчук. Про це повідомив міський голова Сергій Моргунов на своїй сторінці у мережі Фейсбук.

"Діалог, який сьогодні розпочався, має призвести до напрацювання спільних рішень по ряду питань, які піднімались на зустрічі. З врахуванням інтересів як жителів нового житлового масиву, який лише з середини 2015 року став територією міста, так і інтересів всієї більш як 370-тисячної громади Вінниці. Тому щодо майбутнього нового кладовища в санітарній зоні очисних споруд, яке критично сьогодні потрібно місту, – робоча група разом має вирішити низку питань.

Влада та громада шукають спільне рішення щодо Академічного

Наприклад, щодо об’їзної дороги, кінцевої відстані до будинків, висоти паркану та облаштування лісосмуги навколо нього. Щодо комплексу питань, які стосуються облаштування побуту жителів нового мікрорайону, то це як соціальний блок (зокрема, мікрорайон вже зараз конче потребує дитячого садочку), так і питання благоустрою території – ремонт під’їзної дороги, питання транспорту, стану очисних споруд, сусідства з ГСК «Поляна» та ряд інших.

Влада та громада шукають спільне рішення щодо Академічного

Думаю, що спільно всі підняті питання будуть опрацьовані і знайдені правильні рішення. Місто в минулому році розширилось, воно активно розвивається. Є ряд питань по інших приєднаних територіях. І багато в чому проблематика схожа – транспортне сполучення, вивіз сміття, освітлення територій. Зараз триває процес їх інтеграції у місто, тому попереду є ще дуже багато роботи. Дякую ініціативній групі за відверту і конструктивну розмову", - написав мер Вінниці.



Переглядів: 5332
Поширень: 0