29 квітня відбулось чергове засідання Вінницької міської ради. Серед іншого депутати затвердили Бюджетний регламент, схвалили новий порядок організації санаторно-курортного лікування інвалідів та перейменували ряд вінницьких вулиць.

Загалом депутати розглянули понад 50 питань порядку денного. До сесії вони вивчали їх та обговорювали під час засідань постійних депутатських комісій.

Серед переліку питань порядку денного депутати проголосували за прийняття Бюджетного регламенту Вінницької міської ради. Міський голова Сергій Моргунов прокоментував, що цей документ був розроблений з ініціативи та у співпраці з громадськістю. І приймається для того, щоб людям був більш зрозумілий бюджетний процес. У ньому чітко прописані усі етапи і терміни формування міського кошторису. Тож вінничани, маючи цю інформацію, можуть підключатись до бюджетного процесу на тому чи іншому етапі.

Окрім цього на сесії депутати прийняли рішення, яке дозволяє інвалідам загального захворювання та інвалідам з дитинства (крім тих, які отримали травми і мають захворювання хребта та спинного мозку) самостійно обирати санаторно-курортні заклади для оздоровлення. Раніше путівки на таке лікування інвалідів надавало Міністерство соціальної політики України. Тепер кошти передали на місця, і департамент соціальної політики Вінницької міської ради дещо змінює підходи до забезпечення санаторно-курортним лікуванням цих категорій та відпрацював механізм забезпечення путівками у ті заклади, які люди обирають самі. За таким самим принципом – обрання закладу на власний розсуд – міською радою раніше було вирішено питання щодо путівок на оздоровлення чорнобильців.

На черговій сесії міської ради депутати поставили крапку в процесі перейменування вулиць містаСеред важливих рішень сесії було і те, що стосувалось другого етапу перейменування вулиць міста в рамках процесу декомунізації, а також внесення змін у назви вулиць, які знаходяться на приєднаних торік до Вінниці територіях та дублюють назви міських топонімів. Перед винесенням цього рішення на сесію були проведені відповідні загальноміські громадські слухання. У них брали участь вінничани, громадськість, ряд депутатів міської ради.

«Це важливе історичне рішення. Я хотів би подякувати робочій групі, яку очолював Андрій Рева, який тепер вже Міністр соціальної політики України. І особливо тим науковцям, які досить активно проводили роботу протягом більш ніж півроку. Це дуже велика робота, і найголовніше, що на сьогоднішній день вона проведена професійно і ефективно з точки зору визначення назв тих чи інших топонімів, які стосуються історії міста Вінниці, історичних осіб, які пов'язані з містом, в тому числі учасників АТО – героїв, які загинули, які боронили нашу державу, нашу незалежність на Сході країни, та героїв Майдану. Ми достойно завершили цей процес, і ми стали одним з найперших міст в Україні, яке це зробили. Це як раз той крок, коли ми перегорнули комуністичне минуле, і будуємо у всіх відношеннях європейське, сучасне, українське суспільство і українську державу», - сказав міський голова Сергій Моргунов.



Переглядів: 3073
Поширень: 0