В Україні посилили покарання за водіння в нетверезому стані. Мінімальний штраф складе 10 тисяч гривень

Верховна Рада посилила адміністративну відповідальність за водіння автомобіля в нетверезому стані, в стані наркотичного сп'яніння або під впливом лікарських засобів.

Як передає кореспондент УНІАН, за закон № 4373 проголосували 243 народних депутата з 300, зареєстрованих в сесійній залі.

Таким чином, коли водій вперше притягується до відповідальності за водіння в нетверезому стані, він буде покараний штрафом, котрий становить 10 200 грн (600 неоподатковуваних мінімумів. Раніше - 200) і буде позбавлений права водіння на рік.

У законі зазначається, що при повторному правопорушенні протягом року накладається "штраф на водіїв у розмірі 1200 неоподатковуваних мінімумів - тобто 20 400 грн з позбавленням права керування транспортними засобами на строк 3 роки з оплатним вилученням транспортного засобу чи без такого.

У разі, якщо водій двічі протягом року зробить дане правопорушення, з нього стягується штраф у розмірі 2400 неоподатковуваних мінімумів (40 800 грн) доходів громадян з позбавленням права керування транспортними засобами на строк 10 років і на інших осіб - накладення штрафу в розмірі 2400 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з оплатним вилученням транспортного засобу чи без такого.

Закон вступає в силу з дня, наступного за днем його опублікування.



Переглядів: 3272
Поширень: 0