До області урядовець прибув з нагоди відкриття оновленого стрілецького тиру Вінницької обласної організації фізкультурно-спортивного товариства «Динамо», де упродовж останніх років здійснювалися роботи з реконструкції приміщення.

У рамках поїздки Міністр молоді та спорту України зустрівся з головою обласної державної адміністрації Валерієм Коровієм та головою обласної Ради Анатолієм Олійником, аби обговорити проблемні позиції та перспективи розвитку спортивної галузі регіону.

Учасники зустрічі, зокрема, торкнулися питання створення єдиної структури управління галуззю по районах області, оскільки у багатьох з них керівництво фізичною культурою та спортом передано до органів управління освітою.

У Вінницькій області з робочим візитом перебуває Ігор Жданов

В цьому контексті Міністр молоді та спору України Ігор Жданов наголосив на необхідності формування в районних державних адміністраціях окремого сектору, або хоча б визначення працівника, відповідального за розвиток спорту.

Голова ж обласної державної адміністрації Валерій Коровій зауважив, що кожному району притаманна своя проблематика, відтак запевнив, що порушене питання буде обговорюватися з керівниками райдержадміністрацій з аналізом структури РДА та здійсненням відповідних кроків.

«Та разом з тим, управління повинно опиратися на такі громадські організації, як «Динамо», «Колос», писати місцеві програми, фінансувати їх, підтримувати такого роду організації та вибудовувати нову систему управління в цьому напрямку», - підкреслив Валерій Коровій.

Інформуючи ж профільного Міністра про стан розвитку спортивної галузі Вінниччини, начальник управління фізичної культури та спорту ОДА Сергій Чернявський наголосив, що в регіоні вперше за останні 2 роки сфера фізичної культури та спорту фінансується не за залишковим принципом, як то було раніше. Більше того, за ці два роки в області покращено матеріально-технічну базу дитячо-юнацьких спортивних шкіл майже на 5 млн. гривень.



Переглядів: 2201
Поширень: 0