Прем’єр-міністр України назвала їх багатоканальними. Ці кошти направлятимуться на розвиток стратегічно важливих для регіону проектів і його соціальної сфери.

Характеризуючи підписаний документ, Юлія Тимошенко сказала: «На 5 років визначено 4 блоки пріоритетів. Вони забезпечують розвиток усієї обласної громади. Ми говоримо про 3 млрд. грн.

Підписання угоди між Кабінетом Міністрів України і обласною державної адміністрацією, обласною і міською радоюПерший пріоритет - ресурсо- і енергозберігаючі технології в системі забезпечення населених пунктів, реформування і розвиток житлово-комунального господарства, забезпечення населених пунктів питною водою.

Другий блок – модернізація об’єктів освіти, соціальної та рекреаційної інфраструктури. У Вінницькій області тут величезний напрямок роботи.

Одним з найважливіших пріоритетів є розвиток агропромислового комплексу. Вперше Україна вийшла в світі на перше місце за експортом зерна. Тому я переконана, що цей блок є доленосним для Вінницької області.

Розвиток прикордонної співпраці з Молдовою також там намічено».

Підписання угоди між Кабінетом Міністрів України і обласною державної адміністрацією, обласною і міською радоюВарто зазначити, що по усіх зазначених напрямках майбутньої співпраці з урядом Вінниччина вже має певні досягнення. Адже окремі інновації, наприклад альтернативна енергетика, чи зміна структури посів зернових і технічних культур, запроваджувались з ініціативи місцевих фахівців. Тому угода базується не лише на планах, а й практичних результатах.

Олександр Домбровський наголосив на цьому у своєму вступному слові, що передувало підписанню документа. «Не дивлячись на глобальну фінансово-економічну кризу, - сказав він, - Вінницька область завершила 2009-й рік на рівні базових показників, з перевиконанням обласного бюджету по власних і закріплених доходах. Область має найменший рівень падіння промислового виробництва в державі. Усе це далось нам дуже непростою ціною.

Підписання угоди між Кабінетом Міністрів України і обласною державної адміністрацією, обласною і міською радою2009-го року ми отримали один з кращих урожаїв за увесь період незалежності держави. І саме аграрний сектор дав нам можливість утримати економіку і соціальну сферу. Тому ми продовжуємо будувати школи, дитячі садочки, продовжуємо модернізувати енергетичну інфраструктуру. Але нам необхідне прискорення. Саме для такого прискорення усіх сфер і підписано угоду».

Документ підписали: прем’єр-міністр України Юлія Тимошенко, голова Вінницької ОДА Олександр Домбровський, голова Вінницької обласної ради Григорій Заболотний і вінницький міський голова Володимир Гройсман.


Переглядів: 3316
Поширень: 0