Сьогодні, на черговій сесії міської ради вінницькі депутати прийняли рішення «Про звернення Вінницької міської ради до політичних партій і об’єднань України», в якому ініціювали запровадження Мораторію на популізм. Проект рішення запропонувала постійна депутатська комісія з питань законності, депутатської діяльності та етики, зокрема – депутат Степан Бессолов.
 

На думку депутатів, популізм з боку різних політичних сил і організацій у складний для всієї країни час в умовах безпрецедентного масштабного тиску Російської Федерації на Україну, - є інструментом руйнації і дестабілізації, а демагогічні гасла і необґрунтовані обіцянки призводять лише до гальмування необхідних країні реформ та шкодять місцевому самоврядуванню. Децентралізація, енергоефективність та енергонезалежність – ці та інші потрібні для громад та всієї країни зрушення не мають бути заручниками порожніх гасел безвідповідальних політиків.

Депутат міської ради Степан Бессолов

Тому, зважаючи на реальну загрозу для національної безпеки та незалежності країни, Вінницька міська ради ініціює запровадження Мораторію на популізм і закликає підтримати цю ініціативу парламентські та позапарламентські партії, громадські організації, обласні, районні, міські та селищні ради. Вінницькі депутати вважають, що це може стати формою політичного зобов’язання українських політичних партій, рухів і об’єднань.

За відповідне рішення проголосували 36 депутатів різних партій з 42 присутніх на засіданні сесії.

Депутати Вінницької міської ради ініціювали запровадження Мораторію на популізм

Коментуючи це рішення Вінницький міський голова Сергій Моргунов сказав: «Колись Володимир Гройсман сказав, що в державі є три ворога: зовнішня агресія, корупція і популізму. Одне діло говорити і звинувачувати всіх у всіх бідах, кричати «Зрада!». А є люди, і політики тому числі, які працюють і займаються питаннями реформ, боряться з корупцією. Тому я дякую депутатам за підтримку цього рішення, і ми будемо звертатися до всіх політичних партій і депутатських корпусів місцевого самоврядування, щоб підтримали запровадження такого Мораторію, бо це важливо в той час, коли в країні війна, коли на нашій землі зовнішній агресор, коли п'ята колона не спить. Всі хочуть, щоб за один день все було зроблено. Не може такого бути. Подивитися наших сусідів на заході. Ні одна країна не зробила за рік чи два в мирних умовах ці реформи і перетворення, які в них є сьогодні. Це та сама Словаччина, Польща, Чехія, країни Балтики та інші. А в нас війна. Не забувайте».

Міський голова Сергій Моргунов

Повний текст рішення:

Депутати Вінницької міської ради ініціювали запровадження Мораторію на популізм



Переглядів: 4344
Поширень: 0