Відповідне рішення прийняла Вінницька міська рада на своєму черговому засіданні 26 серпня. Депутати внесли зміни до Регламенту міської ради, якими себе зобов’язали «щорічно до 1 квітня подавати декларацію про майно, доходи, витрати і зобов’язання фінансового характеру за минулий рік за формою, що додається до Закону України «Про засади запобігання і протидії корупції» в секретаріат міської ради для подальшого її оприлюднення на офіційному веб-сайті міської ради».

Варто нагадати, що депутати місцевих рад працюють на громадських засадах – вони не є ні держслужбовцями, ні посадовими особами місцевого самоврядування. І, відповідно, Закон України «Про засади запобігання і протидії корупції» в частині обов’язкового оприлюднення декларацій про доходи на них не поширюється. Тому прийняття такого рішення є доброю волею депутатів. За це проголосували 40 депутатів з 42 присутніх на сесії.

«Я вважаю так, якщо ми є відповідальними депутатами і обрані людьми, ми повинні прозоро, чесно і відверто оприлюднювати свої декларації про доходи. Для депутатів міської ради законом сьогодні це не передбачено, але для міського голови, секретаря міської ради, членів виконкому та заступників міського голови оприлюднення декларації – обов’язкове. Тому депутати запропонували внести зміни до Регламенту, які передбачають саме добровільне оприлюднення своїх декларації депутатами міської ради», - сказав Вінницький міський голова Сергій Моргунов.



Переглядів: 2930
Поширень: 0