У четвер, 15 вересня до Вінниці прибуде колишній мер міста, а нині – прем’єр-міністр Володимир Гройсман разом із великою делегацією Європейського Союзу на чолі з єврокомісаром з питань розширення та політики добросусідства Йоханнесом Ханом.

У Вінниці Гройсман з єврокомісаром дадуть старт масштабному проекту з децентралізації «U-Lead», на яку ЄС виділяє 97 млн євро.

Як повідомляє представництво ЄС в Україні, посилаючись на слова Йоганнеса Хана, нова програма із вагомим фінансуванням, ухвалена напередодні зустрічі Ради асоціації між ЄС і Україною, «конкретним прикладом чинної та рішучої підтримки Євросоюзом реформ в Україні».

«Впровадження цих реформ у сфері децентралізації принесе відчутні переваги для українських громадян. Це відбудеться, зокрема, за допомогою доступу до кращих послуг під час того, як вони матимуть справу з місцевими або регіональними органами влади», - зазначає єврокомісар.

Загальна мета програми «U-LEAD з Європою: делегування повноважень, підзвітність та розвиток місцевої влади в Україні» – зробити внесок у створення багаторівневого управління, що є прозорим, підзвітним і адаптивним до потреб населення. Програма складатиметься з двох основних компонентів:

  • по-перше, програма буде спрямована на підвищення рівня інституційного розвитку органів влади на всіх рівнях для ефективної реалізації децентралізації та регіональної політики.
  • по-друге, на створення Центрів надання адміністративних послуг та забезпечення активної участі громадян у місцевому розвитку. Пріоритет буде надаватись добровільно об’єднаним громадам.



Переглядів: 4945
Поширень: 0