Під час вчорашньої сесій міської ради було затверджено нове Положення про громадські слухання. Під час розгляду питання серед депутатів було запропоновано зменшити кількість підписів, необхідних для реєстрації ініціативи щодо проведення громадських слухань.

Положенням передбачено по загальноміських слуханнях зібрати 800 підписів. На що в.о. директора департаменту правової політики та якості міської ради Роман Бочевар відповів, що під час розробки Положення враховувалися всі пропозиції, які надходили до департаменту.

Зі свого боку, Сергій Моргунов зазначив, що враховуючи практику голосування за проекти «Бюджету громадських ініціатив», то за окремі з них проголосувало до тисячі вінничан. «Тобто, якщо є гарна ініціатива, в людей є бажання долучатися, то вони її підтримають. Максимальна кількість голосів була 1600. Тому я думаю, що немає доцільності вносити якісь зміни. Окрім того, ми консультувалися з громадськими організаціями, була дискусія, і ми дійшли згоди, що це оптимальна кількість голосів для міста Вінниці, і для того, щоб підвищувати ініціативність членів територіальної громади. Хочу подякувати громадським організаціям за допомогу у розробці цього документу. У новому Положенні передбачено процедуру, збір підписів, як мають проводитися громадські слухання, в тому числі, скільки голосів необхідно зібрати по місту, району, кварталу. Тому це збалансований документ, який сьогодні дуже на часі», - сказав Сергій Моргунов.



Переглядів: 2515
Поширень: 0