28 жовтня під час чергової сесії Вінницької міської ради депутатами було схвалено 49 рішень. Серед яких,  схвалено міську програму «Стоп грип» на 2016-2017 роки, яке стало  чи не найважливішим рішенням.В Україні поки що жодне місто не має подібної ініціативи. 

Щороку у Вінниці на грип хворіє від 90 до 150 тисяч мешканців, більшість з них – це діти. Ускладнення від цієї хвороби, якою є пневмонія, тільки минулого року призвели до 24 летальних випадків.

Головною рекомендацією лікарів, яка спрямована на мінімізацію ризику зараження або ускладнення від грипу, є вакцинація. Але, на жаль, серед вінничан лише одиниці використовують цей метод профілактики.

Тому міською радою прийнято програму, яка може мотивувати мешканців міста робити щеплення. «Ця програма спрямована на безкоштовну вакцинацію дітей з інвалідністю та позбавлених батьківського піклування. Також міська влада буде відшкодовувати 50% вартості першим 10 тисячам вінничан, які матимуть бажання пройти вакцинацію, і вони зможуть скористатися програмою. Крім того, ми передбачаємо, що в кожній амбулаторії сімейної медицини буде лікар, який займатиметься встановлення діагнозу. Необхідно також закупити відповідну кількість експрес-тестів, щоб на самому початковому періоді відповідно призначати лікування», - зазначає Сергій Моргунов.

Тобто, якщо людина відчуває перші ознаки хвороби, можна буде зробити тест, який покаже чи це грип, чи звичайна застуда. Від діагнозу і залежатиме подальше лікування, яке після тестування буде ефективнішим.



Переглядів: 4904
Поширень: 0