28 квітня відбулася чергова сесія Вінницької міської ради, під час якої депутати розглянули більше 40 питань порядку денного.

В ході роботи було схвалено Програму посилення конкурентоспроможності малого та середнього підприємництва  - це стратегічний документ, який розроблено з врахуванням кращих міжнародних практик та з залученням  фахівців у сфері підприємництва, представників малого, середнього та великого бізнесу, бізнес-асоціацій, громадських організацій з підтримки бізнесу. Розроблена вона спільно з українсько-канадським проектом «ПРОМІС: Партнерство для розвитку міст». Попередньо її вже схвалив виконком міськради, а сьогодні затвердили і депутати.

Також на сесії було розглянуто ще кілька важливих для розвитку економіки міста питань. Зокрема, щодо затвердження Меморандуму про співпрацю між Вінницькою міською радою і ПрАТ «Українська пивна компанія», створення індустріального парку «Вінницький кластер холодильного машинобудування». А також, утворення нового комунального підприємства «Вінницький муніципальний центр інновацій», яке займатиметься залученням інвестицій в економіку міста, створенням сприятливих умов для функціонування та розвитку промислових підприємств, малого і середнього підприємництва, поліпшенням інвестиційного іміджу Вінниці, забезпеченням економічного розвитку та підвищення конкурентоспроможності, а також, вирішенням організаційних питань щодо функціонування індустріального парку.

Окрім того, під час сесії було схвалено два рішення, пов’язаних між собою. Одне – це згода міста на прийняття у комунальну власність мармурової колони, найстарішого пам’ятного знаку Вінниці. У 1921 році він був встановлений на території сучасної Європейської площі. У 1974 р. під час реконструкції Меморіалу Слави був перевезений до с. Павлівка. Колона буде перевезена для реставраційних дій та подальшого збереження. Друге рішення стосується надання субвенції з міського бюджету селу Павлівка, де зараз перебуває артефакт. На ці кошти у Павлівці буде облаштовано два дитячих майданчики.



Переглядів: 2486
Поширень: 0