Але перед тим, як народні обранці приступили до прийняття рішень, міський голова Володимир Гройсман привітав вінницьких матерів, яким указом Президента України було присвоєно звання матері-героїні. Далі депутати дали «зелене світло» проектам, які стосуються пільг на комунальні послуги інвалідам зору, підтримали ініціативу міського голови щодо зниження плати за оренду комунальної власності, затвердили Правила охорони та використання територій історичних ареалів, підтримали ряд технічних земельних питань, які стосувались процесу приватизації земельних ділянок та інші.

Це було останнє засідання сесії міської ради напередодні початку весняного сезону робіт, пов’язаних із благоустроєм. Вінницький міський голова Володимир Гройсман зазначає, що цієї зими з’явилось певні проблеми із станом доріг. Дались взнаки занадто сильні морози. «Температура повітря, яка опускалась до 30 градусів, призвела до деформації основ деяких доріг. Через це пішли тріщини. Але я не думаю, що це стане серйозною проблемою. Ми відкоригуємо ситуацію одразу після настання нормальних погодних умов. Є дороги, які ми не ремонтували у минулому році, але ми вже внесли їх до переліку цьогорічних робіт. Єдине, що нас стримує – це відсутність державного бюджету. Ми не знаємо, за якими параметрами будемо жити у 2010 році. Всі підготовчі роботи ми проводимо, але потрібен бюджет, щоб була можливість усі плани почати реалізовувати», - розповідає Володимир Гройсман.

За словами міського голови, на сьогоднішній день у Вінниці сформовано перелік з 23 вулиць, які потребують ремонту. Мова йде про капітальні, поточні роботи та утримання відремонтованих автошляхів (усунення тріщин за сучасними технологіями). Також у поточному році планується сконцентрувати увагу на збільшення об’ємів робіт по ремонту тротуарів та прибудинкових територій. Паралельно будуть проводитись роботи по ліквідації розкопок, які існували у місті багато років.

На сесії міської ради депутати ухвалили рішення про надання 30% знижки на оренду об’єктів комунальної власності. Це допоможе трьомстам підприємцям, які орендують комунальне майно, підтримати бізнес у важких фінансових умовах.

Отримають пільги й інваліди по зору. Депутати міськради ухвалили рішення про те, що сім’ї, у складі яких два і більше інваліда по зору першої чи другої групи, не будуть сплачувати кошти за комунальні послуги (холодне та гаряче водозабезпечення, теплопостачання, газопостачання, послуги на утримання будинків, а для мешканців приватного сектору - безкоштовний вивіз твердих та рідких відходів). 50% від розміру вартості таких благ цивілізації будуть сплачувати інваліди по зору першої групи, а ті, які мають другу групу, сплачуватимуть 30%. Кошти для відшкодування втрат підприємствами, які надають послуги, будуть закладені у міському бюджеті.


Переглядів: 4561
Поширень: 0