Сьогодні на сесії міської ради депутати прийняли ряд важливих рішень у різних сферах життя міста. Був затверджений новий документ, який став результатом співпраці представників громадськості та органів місцевого самоврядування – Положення про громадську експертизу в місті Вінниці. 

23 червня відбулась 20-та сесія міської ради 7 скликання. Сьогодні депутати затвердили Положення про громадську експертизу в місті Вінниці. Це ще один новий документ, який став результатом співпраці представників громадянського суспільства та органів місцевого самоврядування, і ще один крок до відкритості і прозорості роботи місцевої влади. Положення про громадську експертизу передбачає участь членів територіальної громади у місцевому самоврядуванні.

«Це важливе рішення, дякую громадським організаціям за співпрацю у створенні цього документу. Фактично, інститути громадянського суспільства можуть здійснювати оцінку діяльності міської ради, виконавчого комітету та виконавчих органів шляхом аналізу документів і давати свої пропозиції, зауваження», – каже міський голова Сергій Моргунов.

Ініціаторами проведення громадської експертизи можуть виступати інститути громадянського суспільства: громадські об'єднання, професійні спілки та їх об'єднання, творчі спілки, організації роботодавців та їх об'єднання, органи самоорганізації населення, дорадчо-консультативні органи міської ради і т. д.



Переглядів: 2337
Поширень: 0