15 серпня разом з урядовою делегацією на чолі з Прем’єр-міністром України Володимиром Гройсманом Дніпропетровську область відвідав Вінницький міський голова Сергій Моргунов. Поїздка урядовців була присвячена питанням соціально-економічного розвитку регіону та підготовці до навчального року. Мер Вінниці цікавився термомодернізацією закладів освіти Дніпра та ноу-хау від інженерів ДП «Виробниче об’єднання «Південний машинобудівний завод».

В рамках візиту Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман провів всеукраїнську селекторну нараду з підготовки до навчального року. Серед іншого делегація відвідала Навчально-виховний комплекс № 66, де триває капітальний ремонт фасаду з утепленням, оглянула унікальні дніпровські тролейбуси з автономним ходом, які побудовані на місцевому підприємстві і можуть рухатись без контактної мережі 15 км, та ознайомилась з ходом будівництва Дніпропетровського метрополітену. Також учасники робочої поїздки спілкувались з представниками ділових кіл Дніпропетровщини.

Сергій Моргунов у Дніпрі оглянув інноваційний тролейбус, який може проїхати 15 км без струму

Вінницький міський голова Сергій Моргунов розповів, що такі поїздки дуже корисні, бо дають можливість переймати досвід інших міст та успішно запроваджувати практики, які вже були апробовані у інших обласних центрах.

«З містом Дніпро у нас дружні стосунки, і ми часто спілкуємось з колегою Борисом Філатовим. Під час цієї поїздки для мене було цікаво побачити, як проводиться підготовка до нового навчального року, як здійснюється капремонт закладів освіти та реалізуються інфраструктурні проекти. Родзинкою цього візиту стало ознайомлення з новим тролейбусом, який виготовлений на місцевому підприємстві «Південний машинобудівний завод» і який має автономний хід на електробатареях. Це експериментальний варіант. Але він дуже цікавий. Ми подивимось, як він покаже себе на маршрутах Дніпра із технічної точки зору, і будемо приймати рішення про доцільність їх придбання для Вінниці, – розповів Сергій Моргунов. – І, звичайно, важливим є обмін думками по тих чи інших питаннях в роботі органів місцевого самоврядування. Ми не повинні стояти на місці в своєму розвитку, тому завжди важливо знаходити якісь цікаві рішення і обмінюватись досвідом».

Сергій Моргунов у Дніпрі оглянув інноваційний тролейбус, який може проїхати 15 км без струму

Міський голова Дніпра Борис Філатов жартує, що «очі потрібні для плагіату», тому він теж часто приїжджав до Вінниці, щоб вивчити досвід у різних галуззях, і в першу чергу в питанні розвитку муніципального електротранспорту.

«Почну з дифірамбів: місто Вінниця, говорю абсолютно щиро, є лідером місцевого самоврядування. Вінниця – молодці! Я дуже багато бував у Вінниці і вивчав досвід в першу чергу в розвитку муніципального електротранспорту, і є багато корисного і позитивного - каже Борис Філатов. – А щодо практичної реалізації – вінницькі фахівці допомагають робити в Дніпрі транспортну реформу. Вона ще не завершена, але спеціалісти з Вінниці провели у Дніпрі більш ніж півроку, вивчали схеми і можливості оптимізації маршрутів. Залучались і фахівці Вінницького національного технічного університету, який конкурував із нашими вищими навчальними закладами, виграв у нас тендер. За рахунок досвіду вінницьких спеціалістів і викладачів вищої школи ми тепер в Дніпрі робимо транспортну реформу. Вона собою являє цілий комплекс заходів від ремонту рухомого складу до оптимізації маршрутів. Кілька тижнів тому наша велика делегація муніципалітету їздила у Вінницю вивчати досвід в усіх напрямках. А сьогодні Володимир Борисович порадив, щоб вінницькі фахівці допомогли нам в питанні реформування міських бібліотек. Наше місто велике, ми маємо близько 50 бібліотек, я вважаю, що нам потрібно по досвіду Вінниці зробити там такі паблік-центри». ​



Переглядів: 4718
Поширень: 0