Сьогодні у Вінниці відбулася чергова сесія міськради, на якій депутати схвалили ряд важливих для містарішень. Загалом було розглянуто майже півсотні питань, серед яких зміни до бюджету та програми соціально-економічного розвитку Вінниці на поточний рік, продовження фінансування міської програми по вакцинації від грипу, виділення земель для учасників антитерористичної операції, а також, присвоєння звання Почесний громадянин міста голові ГО «Гармонія» Раїсі Панасюк.

Минулого року Вінниця першою в Україні схвалила муніципальну програму «Стоп грип», яка передбачала вакцинацію населення від цієї хвороби. Особливістю програми було те, що для дітей з інвалідністю та дітей, позбавлених батьківського піклування, вартість вакцин відшкодовувалась з міського бюджету, для всіх інших жителів міста, які бажали пройти вакцинацію, - відшкодування було 50%. Таких бажаючих виявилось 2743 особи. Для порівняння – у 2015-му вакцинацію від грипу зробили лише трохи більше 400 вінничанин. При запуску програми була проведена системна інформаційна компанія з роз’ясненнями для городян шляхів профілактики і що робити у випадку хвороби («маршрут пацієнта») – звертатись до лікарів, які проводили діагностику і у випадку підтвердження діагнозу призначали відповідне лікування препаратами «Таміфлю», закупленими для всіх міських закладів охорони здоров’я первинного та вторинного рівнів. Програма показала результативність, тому одним з сьогоднішніх рішень депутатами міськради було подовжено її дію на наступний період та передбачене відповідне фінансування.

Також депутати схвалили подання комісії щодо присвоєння звання «Почесний громадянин міста Вінниці» голові ГО «Гармонія»,директору однойменного центру соціально-психологічної реабілітації дітей та молоді з функціональними обмеженнями, Раїсі Панасюк. Вона також є натхненником проекту створення служби перевезення людей на візках, а з минулого року – уповноваженою з прав людей з інвалідністю Кабінету Міністрів України. «В цьому році при обговоренні кандидатур на звання «Почесний громадянин міста» у Вінниці вперше було проведено соціологічне опитування, за результатами якого найвищий рейтинг є саме у Раїси Панасюк. Це світла, добра людина, яка вкладає душу і серце, всю свою енергію, консолідує людей для того, щоб створити комфортні умови життя для всіх. І це, звичайно, йде в контексті сильної територіальної громади, щоб члени вінницької територіальної громади були активні в різних сферах життєдіяльності, а особливо люди з особливими потребами. Тому, я думаю, що це дійсно заслужене звання», - зазначив міський голова Сергій Моргунов.

На черговій сесії Міськради було розглянуто майже півсотні питань

Ще одним рішенням на сьогоднішній сесії було затверджено проекти землеустрою щодо відведення у власність земельних ділянок учасникам антитерористичної операції. Загалом на колишніх територіях Вінницько-Хутірської та Лука-Мелешківської сільських рад, які увійшли у межі міста, виділено ділянки 117 учасникам бойових дій та 10 іншим пільговикам, які стояли на черзі. Окрім того, 11 АТО-вцям надано ділянки для будівництва індивідуальних гаражів.

Було внесено доповнення і до Програми економічного і соціального розвитку на 2017-й. Серед іншого, змінами передбачено виділити з міського бюджету кошти на заклади освіти та охорони здоров’я. Зокрема, для початку проведення робіт з термомодернізаціїФізико-математичної гімназії №17, 5-ї школи, дитсадочка №4 та утеплення даху і облаштування кондиціонування приміщень відділення анестезіології та інтенсивної терапії в головному корпусі МКЛ №1.А за співфінансування державного і міського бюджетівбудуть придбані інтерактивні дошки, мультимедійні проектори та комп’ютери для 37 дитячих садочків та 14 шкіл Вінниці.



Переглядів: 2754
Поширень: 0