На цьому акцентував увагу голова облдержадміністрації Олександр Домбровський під час зустрічі з Надзвичайним та Повноважним Послом Південно-Африканської Республіки в Україні Андрісом Фентером, який відвідав з робочим візитом Вінницьку область. По її завершенню високопосадовці зустрілися з місцевими журналістами.

За словами Олександра Домбровського візит Повноважного посла покликаний налагодити економічні та інформаційні контакти і носить ознайомчий характер. Насамперед це стосується сфери освіти, адже Вінниччині є чим пишатися на цьому терені, маючи 3 національні університети, які працюють у численних міжнародних програмах по обміну досвідом з іноземними колегами. По-друге, Андріас Фентер ознайомиться з процесом виробництва «ДП Вінницький завод «Кристал», адже ПАР є одним з найбільших експортерів необроблених алмазів. А це відкриває нові можливості для співпраці. Ще однією сферою, що цікавить заекваторних побратимів, є сільське господарство і переробна промисловість. З досягненням Вінниччини у цій галузі посол ознайомиться, відвідавши виробництво ВАТ «Брацлав». Також гостя цікавить і сфера виробництва горілчаних виробів та виноробства. Адже виноградники Капської провінції виготовляють відомі на весь світ південноафриканські вина, які в недалекій перспективі можуть стати для українців зовсім не екзотичними. «А ще сфера футболу» – пожартував пан Фентер. Саме ПАР в 2010 році прийматиме фінальні змагання чемпіонату світу з футболу, Україна ж стане господарем фіналу Євро-2012.

«Так внаслідок унікального багатства країни, передусім на мінеральні ресурси, ПАР досягла значних успіхів у різних сферах економіки. Сьогодні Південно-Африканська Республіка, чия економіка є найпотужнішою на континенті, відкрита світові. В країні існують спеціальні державні програми, які стимулюють органи місцевої влади шукати партнерів у різних країнах світу й це відкриває перед нами нові перспективи» - підкреслив Олександр Домбровський.

Як зазначив сам Андріас Фентер - зараз основний пріоритет якомога більше дізнатися одне про одного, можливості та потенціал сторін, і відповідно сформувати не лише перше враження, але й визначити подальші етапи співпраці.

«Відстані сьогодні не мають принципового значення. Головне – це готовність та зацікавленість місцевої влади Вінниччини та ПАРу у співпраці. Зацікавленість, яку я відчуваю у владі області, та у бізнесовій еліті Південно-Африканської Республіки. Тому, зараз нам необхідно організувати активну інформаційну кампанію, щоб відкрити себе для Вінниці, а Вінниччину для нас. Водночас, не варто розпорошувати свої зусилля, необхідно сконцентруватися на 2-3 пріоритетних напрямках співпраці і активно їх розвивати» - зазначив Надзвичайний та Повноважний Посол.

А голова облдержадміністрації зауважив, що інтересам Вінниччини відповідає подальше нарощення торговельно-економічних контактів з ПАР, які є засобом диверсифікації товарогосподарських взаємин, фактором збільшення та посилення нашого економічного і науково-технічного потенціалу.

По завершенню спілкування Надзвичайний та Повноважний Посол Південно-Африканської Республіки відвідав «ДП Вінницький завод «Кристал», де ознайомився з процесом виробництва, оглянув виробничі потужності і цеха.


Переглядів: 3008
Поширень: 0