Хоча чинний голова Вінницької облдержадміністрації Олександр Домбровський і заявив 16 березня на прес-конференції, що вважає неможливим варіант зміни губернаторського крісла на кабінет голови облради, цей варіант до останнього розглядався як найреальніший.

А саме: голова облради Григорій Заболотний очолює Вінницький аграрний університет, а Олександр Домбровський замість нього очолює обласну раду.

Завадити сценарію «смена караула» могли лише два фактории: лояльність депутатів облради та виконуючий обов»язки ректора аграрного Григорій Калетнік. Останній – добрий гравець у «політичні шахи». І так «сталось», що вибори ректора пройдуть ще до дня «N» - в п”ятницю, 19 березня. Навколо прізвищ кандидатів, які заявились, утримується таємничий флер. Зрозуміло чому.

Але й з обласною радою, склад якої губернатор завбачливо назвав «абсолютно консолідованим і патріотичним», теж не так просто все виявилось.

Після останньої сесії обласної ради, яка 64-ма голосами підтримала лист-клопотання до президента Януковича в підтримку чинного губернатора, полетіла шапка вже бувшого, звісно, голови фракції «регіоналів» Скіця. Традиційно активізувались і рухи всередині найчисельнішої фракції Блоку Юлії Тимошенко, яка має 34 контрольні мандати. Тобто обрання нового «правильного» голови при новому «неправильному» губернаторі ускладнюється. Хіба що Юлія Володимирівна сама примчиться до Вінниці показати своїм партійцям «мандатну мать», як це вже було з депутатами міської ради.

Отже, хто кого? Перший раунд – завтра в аграрному.


Переглядів: 4762
Поширень: 0