Провів зустріч начальник управління розвитку споживчого ринку та послуг міської ради Сергій Кудлаєнко. На обговорення виносилось два питання. Перше стосувалось виконання рішення виконкому про перебування неповнолітніх дітей без супроводу дорослих у розважальних закладах після 22:00. У другому питанні мова йшла про зміни до законодавства щодо обмеження споживання і продажу пива та слабоалкогольних напоїв підліткам до 18 років.

Рішення виконкому про заборону перебування підлітків у розважальних закладах після 22:00 без супроводу дорослих було прийнято 14 січня 2010 року. Вже наступного місяця розпочалась масштабна роз\'яснювальна робота серед учнів, їх батьків та адміністрацій розважальних клубів. Наприкінці лютого працівники міліції та відділу у справах дітей міської ради здійснювали рейди по закладах громадського харчування та інтерактивних клубах. З\'ясувалось, що не всі адміністрації розважальних закладів виконують вимоги виконкому, тому було складено ряд протоколів про адміністративні правопорушення. Попри це, вже навесні стали помітними результати цієї роботи. Правоохоронці впевнено говорять про зменшення кількості правопорушень за участю підлітків та злочинів, які скоювались проти самих неповнолітніх. Тому у такому напрямку робота триватиме й надалі.

Керівники закладів громадського харчування та інтерактивних клубів розпочали тримати під пильним контролем й організацію святкових заходів у своїх приміщеннях за участю підлітків. Тепер вони вимагають обов\'язкової присутності дорослих на банкетах, де знаходяться діти.

Наступне питання, яке обговорили учасники наради, стосувалось змін до законодавства щодо обмеження продажу тютюнових та слабоалкогольних виробів неповнолітнім особам. Начальник відділу громадського харчування управління розвитку споживчого ринку та послуг міської ради Людмила Перова поінформувала присутніх про штрафні санкції, які передбачені у випадку порушення законодавства. Так, наприклад, через відсутність у залі таблички «Палити заборонено» дирекція закладу заплатить мінімум 3400 грн.

Штрафи передбачені й у тих випадках, коли тютюнові та слабоалкогольні напої реалізуються підліткам. Продавці мають право вимагати у покупців паспорт для того, аби переконатись у тому, що вік дитини не менший 18 років.

Що стосується паління у закладах громадського харчування, то вимоги, які ставить законодавець, досить прості. Якщо існує лише один зал, то у ньому, в будь-якому випадку, палити заборонено. Якщо їх є кілька, то один із них власник має право облаштувати згідно усіх вимог саме для курців.

Уважніше адміністрації розважальних закладів мають ставитись і до застосування під час святкування на їхній території феєрверків. Начальник міського управління ГУМВС України у Вінницькій області Юрій Куций повідомив присутнім, що використання піротехнічних засобів після 22:00 у місті заборонено. Він звернувся до керівників закладів з проханням жорстко контролювати це питання, аби не було скарг з боку мешканців сусідніх житлових будинків.

Окрім цього начальник управління розвитку споживчого ринку та послуг міської ради Сергій Кудлаєнко підняв питання перед власниками «шатрових» кафе щодо реконструкції цих закладів, особливо тих, які мають логотипи та назви спиртних напоїв. «Наша Вінниця поступово набуває вигляду європейського міста, тому хотілося б, щоб власники таких «шатрових» кафе подумали про реконструкцію своїх закладів, які б не псували зовнішній вигляд міста, а найголовніше - були безпечними для відвідувачів та не заважали мешканцям прилеглих будинків», - говорить Сергій Кудлаєнко.


Переглядів: 7420
Поширень: 0