5 серпня у Вінниці із робочим візитом перебував Міністр з питань житлово-комунального господарства України Юрій Хіврич.

Основні питання, які його цікавили, стосувались якості надання комунальних послуг в обласному центрі, ефективності використання енергозберігаючих технологій у сфері тепло- і водопостачання та транспортного забезпечення. З роботою підприємств, які надають послуги вінничанам пана Хіврича знайомив Вінницький міський голова Володимир Гройсман та заступник голови облдержадміністрації Роман Аксельрод.

Вінницю відвідав міністр з питань ЖКГ Юрій ХівричВізит Міністра до Вінниці розпочався із зустрічі з керівництвом міста та області. Потім Юрій Хіврич ознайомився із роботою міського БТІ. Наступним пунктом став Центр адміністративних послуг «Прозорий офіс». Поважний гість відзначив, що у місті на високому рівні налагоджено роботу із зверненнями громадян, оформленням різних документів. Особливу увагу Міністр звернув на оперативність ліквідації аварійних ситуацій - згідно розпорядження міського голови Володимира Гройсмана поламка на мережах повинна буди усунута протягом трьох годин. «Це серйозний підхід до вирішення таких проблем, - зауважив Юрій Хіврич. - Досить важливо, що усі питання, пов‘язані із наданням комунальних послуг, у вас злагоджені у єдиній системі, яка ефективно працює».

Також Міністр з питань житлово-комунального господарства України Юрій Хіврич побував у трамвайному депо комунального підприємства «Трамвайно-тролейбусне управління». Начальник ТТУ Володимир Бугайчук розпочав екскурсію по підприємству із котельні, де для обігріву приміщень в опалювальний сезон використовується ефективний котел, що працює на дровах, а вода підігрівається за рахунок сонячної енергії (сонячні батареї виготовлені власними силами фахівців ТТУ). Під час зустрічі мова також йшла про рухомий склад ТТУ, який також у Вінниці на належному рівні. Юрію Хівричу сподобалась ідея створення на базі КП «Трамвайно-тролейбусне управління» муніципального автобусного парку. На його думку, це продуманий підхід до покращення транспортного забезпечення вінничан.

Вінницю відвідав міністр з питань ЖКГ Юрій ХівричНаступним пунктом, де побував Міністр, стала котельня по вул. Пирогова,25 КП «Вінницяміськтеплоенерго». Вона працює на дистанційному управлінні і обладнана сучасними приладами підігріву води. Від начальника КП «Вінницяміськтеплоенерго» Сергія Коваленка Юрій Хіврич дізнався про те, що у Вінниці за останні кілька років було виведено з експлуатації 6 малоефективних котелень, а їх споживачі підключені до більш потужних. Окрім цього, проводиться робота по впровадженню енергозберігаючих технологій та капітальному ремонту мереж.

По завершенню перебування у Вінниці Міністр з питань житлово-комунального господарства України Юрій Хіврич зустрічався із журналістами. На прес-конференції він сказав, що Вінниця дуже відрізняється від тієї, яка була ще у 2004 році. Саме тоді пан Хіврич востаннє був у подільській столиці. «Сьогодні я переконався, що із початком холодів у мене не буде боліти голова з приводу Вінниці, - говорить міністр. - Я впевнився у тому, що під час опалювального сезону тут не буде ніяких проблем».

Юрій Хіврич поділився із журналістами і позитивними враженнями, які отримав під час перебування у місті. Зокрема, він зазначив, що у Вінниці налагоджена якісна робота ЖЕКів, які укладають договори з мешканцями і дають їм важелі впливу у випадку неякісного надання послуг. З таким документом люди можуть скористатись своїм законним правом звертатись до суду та не сплачувати за ненадані послуги. «Це у вас ЖЕКи знають, що несуть відповідальність за ненадані послуги, а у більшості міст України ця робота на досить низькому рівні, - говорить Юрій Хіврич. - Тому у майбутньому на рівні держави буде прийнято рішення не фінансувати капітальні ремонти у тих будинках, де не створено ОСББ, адже ми хочемо мати справу із ефективним і відповідальним власником».


Переглядів: 5790
Поширень: 0