Одним із найвагоміших досягнень за 100 днів губернаторства Микола Джига назвав формування працездатної команди в облдержадміністрації, здатної практично реалізувати принцип «влада – для людей». В цілому ж своє перебування на посаді впродовж символічного терміну очільник області оцінив позитивно: «Стоднівка удалась» - підсумував він. І додав, що і надалі не зменшуватиме темпів роботи.

«Нова влада у Вінницькій області взяла курс на стабілізацію соціально-економічної ситуації», - наголосив губернатор. Перші ознаки економічного одужання після кризи демонструє промисловість. Починаючи з червня, галузь рухається по висхідній, а в липні зростання обсягів промвиробництва становило 3,5% до попереднього місяця.

Також активізувалась підприємницька діяльність. Голова облдержадміністрації відзначив важливість налагодження відкритого діалогу з бізнесом як одного з базових наповнювачів місцевого бюджету. Микола Джига вказав і на приховані резерви надходжень до обласної казни. Так, через неефективність господарювання та численні «схеми» у сфері земельних ресурсів економіка Вінниччини щороку втрачає майже 1 млрд. грн.

Очільник області також озвучив перші переможні результати в боротьбі зі стихійною заготівлею молока. За неповний місяць створено понад 100 нових молокоприймальних пунктів. Це – третина від числа таких установок, які діють в області з часу перших спроб вирішення проблеми. Микола Джига зазначив, що кампанія з жорсткого контролю за якістю молока від населення забезпечила зростання закупівельних цін з 1,5 до 2,2 грн. за кг.

Врівноважити цінову кон’юнктуру вдалося і у сфері зберігання зерна. Від власників елеваторів домоглися зниження розцінок на послуги – з понад 20 грн. до 15 грн. за тонну, завдяки чому товаровиробники заощадили 2,5 млн. грн.

Надзвичайно складною соціальною проблемою губернатор назвав зарплатну заборгованість. На перше вересня в області заборговано 25 млн. грн., на початок року заборгованість із виплати зарплат становила 30 млн. грн.. До кінця року влада має намір повністю ліквідувати борги на працюючих підприємствах.

Микола Джига з приходом в область зустрівся і з іншою проблемою – значною кількістю недобудованих об’єктів. Завдяки клопотанню перед урядом відновлено фінансування будівництва обласної лікарні ім. Пирогова, двох шкіл в Томашполі і Шаргородському районі та інших об’єктів соціально-культурного призначення – усього на суму 20 млн. грн..

Губернатор тримає на контролі і питання будівництва об’їзної дороги навколо Калинівки.
Підсумовуючи роботу обласної адміністрації за три місяці, обласний очільник акцентував на необхідності системних соціально-економічних змін. Їм передують запущені стартові проекти з залучення інвестицій, створення робочих місць, благоустрою населених пунктів, модернізації аграрного виробництва та протидії корупції. Усе це, на думку голови облдержадміністрації, працюватиме на користь єдиній меті – поліпшення рівня життя в області. А реалізація комплексної програми з екологічного оздоровлення регіону повинна забезпечити комфортне та безпечне проживання. Також Микола Джига вважає за справу честі перетворити Вінниччину на регіон здорового способу життя. На його думку, область має високий людський потенціал, для розвитку якого необхідно створити сприятливі умови.

«Мій головний пріоритет – захист інтересів Вінницької області і забезпечення потреб жителів Вінницької області. Ці дві складові формують успіх регіону. І я впевнений: кожні наступні 100 днів відповідальної роботи наближатимуть нас до цієї мети», - резюмував він..


Переглядів: 3948
Поширень: 0