«Я закликаю політиків бути максимально виваженими, толерантними і показати приклад іншим регіонам справжньої політичної і правової культури», - сказав він на зустрічі з представниками обласних партійних осередків на засіданні політико-консультативної ради при голові облдержадміністрації.

Напередодні виборчих перегонів голова облдержадміністрації Микола Джига звернувся до політичних сил, які братимуть участь у місцевих виборах у Вінницькій області. Він наголосив, що усі суб’єкти виборчого процесу, незалежно від політичних поглядів, мають дотримуватися закону. Причому зазначив, що зі свого боку максимально сприятиме демократичності виборів. «Як голова облдержадміністрації я докладу максимум зусиль, щоб в області неухильно виконувалось виборче законодавство і учасники перегонів дотримувались усіх правових норм. Вибори мають пройти максимально прозоро і демократично, на високому організаційному рівні, без зайвих емоцій і боротьби політичних амбіцій» - сказав він.

Також губернатор закликав політиків до толерантності і політичної моральності: «Я розраховую на те, що і кожен з учасників місцевих виборів буде діяти відповідно до норм права і моралі. Я закликаю політиків бути максимально виваженими, толерантними і показати приклад іншим регіонам справжньої політичної і правової культури». Також він висловив загальні настрої громадян: «Політиканства і залаштункових інтриг нашим громадянам не потрібно».

«Місцеві вибори мають стати тестом на міцність демократії в Україні», - переконаний очільник Вінниччини. Вінницький губернатор воліє, аби політичні змагання в області відзначались чесною конкуренцію передвиборних програм і відповідальністю за їх виконання. «Партії не мають бути елітними клубами за інтересами. Вони мають стати повноцінними виразниками інтересів народу і захисниками прав і свобод громадян», - так визначив суспільну роль партійних організацій Микола Джига.

Разом з тим, вінницький губернатор, який також очолює обласну організацію Партії регіонів, запросив усіх до діалогу і конструктивної співпраці. «Я запрошую всіх, хто розділяє мої переконання, до співпраці. Запрошую до співпраці і тих, хто не згоден зі мною, але щиро бажає змін на краще. У нас є шанс побудувати нову, процвітаючу, сильну державу», - наголосив він. Він закликав політичних активістів бути ініціативними у вирішенні соціально-економічних проблем регіону. «Ніякий «добрий цар» не зробить за нас нашу справу», - підсумував губернатор Вінниччини.

Нагадаємо, 11 вересня в Україні офіційно стартувала виборча кампанія з виборів до місцевих органів влади, які призначені на 31 жовтня 2010 року.


Переглядів: 3300
Поширень: 0