Вінницька область на чолі з головою облдержадміністрації Миколою Джигою включена до офіційного українського представництва на Українсько-Російському міжрегіональному форумі, який відбудеться 28-29 вересня 2010 в Росії.

Метою форуму є обговорення питання інтеграції економіки України та Уральського федерального округу на інноваційній основі.

Українську делегацію у складі десяти регіонів України та представників міністерств очолює Міністр регіонального розвитку і будівництва Володимир Яцуба. У рамках проведення форуму передбачено підписання двосторонніх документів. Зокрема, як повідомив голова Вінницької облдержадміністрації, в Єкатеринбургу буде підписано протокол намірів з питань розвитку співробітництва між регіонами.

Очільник Вінниччини Микола Джига зазначив: «Свердловська область, яка посідає третє місце за економічним потенціалом в Російській Федерації, представляє для нас великий інтерес для поліпшення економічних та соціально-культурних зв’язків. Область виробляє багато техніки, разом з тим, вони зацікавлені в нашій агропромисловій продукції». Він додав, що в подальшому сторони планують укласти угоду між Урядом Свердловської області (Російська Федерація) і Вінницькою обласною державною адміністрацією (Україна) про торговельно-економічне, науково-технічне і гуманітарне співробітництво.

Голова облдержадміністрації доручив підготувати пакет пропозицій, які будуть цікаві Свердловській області. Очільник області вважає, що завдяки розвитку міжрегіональних контактів з Російською Федерацією вінницькі аграрії знайдуть нові ринки збуту.

Також, враховуючи, що в Єкатеринбургу делегація відвідає Уральський оптико-механічний завод, що виробляє медичну апаратуру, губернатор розглядає можливість придбання медтехніки для лікувальних закладів області. Зокрема, для дитячих реанімацій необхідні інкубатори, які є серед найменувань продукції Уральського заводу. «Ми можемо оновити матеріально-технічну базу наших сільських лікарень», - упевнений Микола Джига.


Переглядів: 2776
Поширень: 0