Протягом п\'яти сесій було обговорено проблеми двостороннього співробітництва, запровадження малого прикордонного руху, спільного митного та прикордонного контролю, Європейської та Євроатлантичної інтеграції, військово-політичні питання, а також енергетичної безпеки, гуманітарні питання. Ставились і питання відкриття у Вінниці консульства Польщі, використання вінницького аеропорту під час проведення Євро-2012.

На брифінгу заступник Глави Секретаріату Президента України Олександр Чалий, зокрема, відзначив:

- Ми проговорили питання, які є важливими для кожного українця, який подорожує країнами Європи, тому що нині україно-польський кордон є одномоментно і нашим кордоном з Євросоюзом. Наші польські колеги впевнені, що до 1 липня будуть виконані міждержавні процедури щодо введення в дію цієї угоди, проговорили питання перетину кордону як для громадян, так і для вантажів і товарів. Багато уваги ми приділили питанню  проведенню Євро-2012 . Робота пройшла успішно, і мені  приємно оголосити, що одним із питань обговорення було можливість відкриття  у Вінниці Генерального консульства Польщі. Ми сподіваємося, що шанси Вінниці стануть реальними.

Державний секретар Канцелярії президента Республіки Польща Міхал Камінський сказав:
- Для поляків, для Президента Лєха Качинського  співпраця з україною є стратегічною і пріоритетною у польській зовнішній політиці. А вінниця має особливе значення у польсько-українських відносинах. Хочу подякувати голові вінницької облдержадміністрації Олександру Домбровському за гарний прийом.


Переглядів: 3203
Поширень: 0