Вперше на Російсько-Українському міжрегіональному форумі представлено Вінниччину на чолі з головою облдержадміністрації.

Учора ввечері напередодні відкриття форуму в Єкатеринбург прибула офіційна українська делегація, яку очолив міністр регіонального розвитку та будівництва Володимир Яцуба. В аеропорту «Кольцово» українських Голова Вінницької облдержадміністрації взяв участь у пленарному засіданні Уральського форуму україно-російського співробітництва гостей зустріли губернатор Олександр Мішарін і повноважний представник президента в Уральському Федеральному Окрузі Ніколай Вінниченко. Уральський форум приймає найчисленнішу за останнє десятиліття делегацію з України. Як зауважив голова Вінницької облдержадміністрації Микола Джига: «Це – велика подія на Уралі, в Росії до форуму прикута величезна увага». Він додав, що ініціатором участі вінницького представництва у роботі форуму став наш земляк, виходець з селища Дашів Іллінецького району, а нині заступник повноважного представника Президента РФ в Уральському Федеральному Окрузі Сергій Сметанюк.

У складі вінницької делегації для налагодження економічних зв’язків до Єкатеринбургу разом з губернатором приїхали директор комунального підприємства «Аеропорт Вінниця» Ярослав Мазурець, керівник аграрного підприємства «Кряж» Ігор Кушнір та генеральний директор будівельного Голова Вінницької облдержадміністрації взяв участь у пленарному засіданні Уральського форуму україно-російського співробітництва концерну «Поділля» Тимофій Гіренко. Микола Джига зауважив, що росіяни виявляли зацікавленість до вінницького літовища, а також розглядали можливість поставок сільгосппродукції, зокрема цукру.

Сьогодні Уральський форум російсько-українського співробітництва розпочав свою роботу. Зранку відкрилось пленарне засідання форуму, яке проходило у резиденції повноважного представника Президента РФ в Уральському федеральному окрузі. Вітаючи учасників форуму Ніколай Вінниченко підкреслив: «Сьогодні з’явилась можливість співробітництва, і важливо використати цей шанс».Керівник української делегації Володимир Яцуба зазначив, на форумі присутні практично половина губернаторів Україні. «Сьогодні намітилися позитивні зміни в російсько-українських відносинах, і в цьому заслуга президентів двох країн. Ми Голова Вінницької облдержадміністрації взяв участь у пленарному засіданні Уральського форуму україно-російського співробітництва вступили в новий етап двосторонньої співпраці, який характеризується активним включенням у цей процес регіонів. Вони краще розуміють один одного - саме суб\'єкти формують систему прямої кооперації », - відзначив міністр.

Вінницький губернатор сподівається знайти надійних партнерів в Росії не лише у Свердловській області, з якою передбачається підписати протокол намірів про співпрацю, а також і з іншими регіонами Уральського Федерального Округу, до якого входять чотири області та два округи.У програмі форуму - презентації економічного потенціалу російських і українських регіонів, підписання двосторонніх документів про співробітництво, а також знайомство з виставкою, де представлена продукція підприємств та інвестиційні проекти регіонів УрФО.


Переглядів: 3495
Поширень: 0