Централізація управління державними спиртовими заводами ставить під питання роботу галузі, вважає очільник області.

Обласна державна адміністрація висловила занепокоєність ситуацією в спиртовій галузі. Голова облдержадміністрації Микола Джига наголошує: «Неефективний менеджмент управління спиртовими заводами, які знаходяться у державній власності, призвів до того, що виробництво спирту скоротилось на 20%, з 11 заводів працюють 9, та й і ті переважно збиткові, а борги із виплати заробітної плати складають 2 млн. грн.».

Микола Джига додає: «У нас є побоювання щодо подальшої долі цих підприємств та впливу їх діяльності на економіку області у разі визначення їх статусу як структурних підрозділів чи цехів новоствореної структури. За умови реорганізації спиртової галузі України у зв’язку із утворенням Державного підприємства спиртової та лікеро–горілчаної промисловості гостро постає питання збереження спиртової галузі».

В області сподіваються, що галузь економіки, яка є однією з найприбутковішою у світі, відновить ритмічну роботу, що дозволить погасити борги по зарплаті та отримати надходження для бюджетів усіх рівнів.

Для довідки:
В поточному році на території Вінницької області виробляють спирт 9 державних спиртових заводів на яких працює майже 1300 працівників.

За результатами фінансово-господарської діяльності за січень–серпень поточного року 6 спиртових заводів отримали збитки більше 5 млн.грн.


Переглядів: 4036
Поширень: 0