На завершення своєї депутатської каденції народні обранці ухвалили 54 рішення. Після цього Вінницький міський голова Володимир Гройсман подякував усім депутатам за роботу і оголосив про закриття роботи сесії 5 скликання.

Засідання розпочалось із урочистого присвоєння жінкам, які мають п\'ять і більше дітей, почесного звання «матері-героїні». Цього разу згідно Указу Президента України статус «матері-героїні» отримало 18 вінничанок. Їх привітав міський голова Володимир Гройсман та усі депутати міської ради.

Далі народні обранці приступили до ухвалення питань, які були винесені на порядок денний сесії. Деякі рішення приймались із правками та змінами, які депутати вносили під час обговорень на засіданнях профільних комісій, що проходили напередодні сесії. Загалом народні обранці підтримали 54 проекти рішень. Серед них був і досить важливий документ - Статут територіальної громади м. Вінниці.

В останньому засіданні сесії міської ради взяв участь 41 депутат з п\'ятдесяти. Це практично та кількість народних обранців, яка постійно працювала і у комісіях, і на самих засіданнях. Стільки ж прийшло і на останнє засідання цього скликання.

Звертаючись до депутатів, міський голова Володимир Гройсман зазначив: «Були часи, коли перед вами стояв вибір: або інтереси міста, або якісь інші інтереси. І більшість із вас обирали інтереси міста. У цьому скликанні ми вирішили ряд серйозних проблем, які накопичувались у нашому місті десятки років, і депутатський корпус зробив усе від нього залежне для того, аби Вінниця могла розвиватись».

За словами мера Вінниці, переважна більшість депутатів, не зважаючи на їхню приналежність до різних політичних партій, приймали досить принципові рішення. «Ми намагались завжди знаходити конструктивну позицію в більшості і це дало нам можливість прийняти такі серйозні рішення, як ліквідувати стихійну торгівлю, заборонити роботу гральних автоматів (ще до прийняття відповідного закону на державному рівні), ми прийняли Генеральний план міста, Статут територіальної громади м. Вінниці, затвердили концепцію стратегічного розвитку обласного центру та багато іншого».


Переглядів: 3028
Поширень: 0