Відповідне розпорядження «Про заборону відзначення пам\'ятних дат, ювілеїв та інших святкових подій в місцевих органах виконавчої влади» він підписав учора. Ласих на застілля службовців звільнятимуть за грубе порушення трудової дисципліни.

Голова облдержадміністрації Микола Джига заборонив проведення святкування особистих подій та пам\'ятних дат у приміщеннях обласної державної адміністрації, її структурних підрозділів, а також у приміщеннях районних державних адміністрацій та їх структурних підрозділів у робочий час на робочих місцях з влаштуванням застіль, розпиттям алкогольних напоїв.

Покарання за неприпустиму поведінку, наголошує губернатор, буде суворим. Усі факти і спроби влаштування відзначень пам\'ятних дат, подій та днів народжень розцінюватиметься як грубе порушення трудової дисципліни. «Осіб, винних у допущенні таких фактів, сприянні та потуранні їм, притягувати до найсуворішої відповідальності, аж до звільнення із займаних посад» - сказано в розпорядженні.

Микола Джига посилення заходів щодо любителів розваг на роботі пояснив так: «Фуршети на робочому місці – це неприпустимо. Є норми моралі, є правове врегулювання цих питань. Державні службовці мають працювати, а не розпивати». Він підкреслив: «Від ефективної роботи кожної людини у владі – від працівника райдержадміністрації і до губернатора – залежить ефективність влади в цілому. Командна робота має проявлятися у результатах соціально-економічного розвитку, в миттєвій реакції на звернення громадян, а не в дружних застіллях у робочий час». Губернатор вважає, що відсутність дисципліни і порядку «розкладає» владу».

Також Микола Джига додав, що за його дорученням у «рейди» по районах вирушить спеціальна комісія, яка перевірятиме, чим займаються службовці в робочий час.


Переглядів: 4727
Поширень: 0