11 листопада відбулась перша установча сесія Вінницької міської ради 6 скликання. Участь у ній взяло 47 депутатів із 50 (троє були відсутні із поважних причин). На сесії народні обранці розглянули 9 організаційних питань. Зокрема, про утворення постійних депутатських комісій, їх голів та персональний склад. Секретарем міської ради шляхом таємного голосування було обрано Сергія Моргунова. Крім цього, депутати затвердили склад заступників міського голови та керуючого справами виконкому, а також ухвалили рішення про склад виконавчого комітету міської ради.

Відкрив першу сесію міської ради голова Вінницької міської виборчої комісії Вінницької області Дмитро Шевчук. Після того, як новообраний міський голова Володимир Гройсман, за якого на місцевих виборах 31 жовтня проголосувало понад 95,5 тисяч вінничан, склав присягу, Дмитро Шевчук вручив йому посвідчення Вінницького міського голови. Після цього Володимир Гройсман разом із Дмитром Шевчуком вручив посвідчення депутата міської ради народним обранцям, які увійшли до складу міської ради 6 скликання.

На першій сесії міської ради 6 скликання новий депутатський корпус ухвалив дев’ять рішеньДалі сесія міської продовжилась обранням секретаріату міської ради, до якого увійшли Володимир Малінін, Антоніна Іващук та Тамара Кривов\'яз. У лічильній комісії у цій каденції працюватимуть Юрій Іорданов, Ігор Шутак та Віктор Богуславський. Секретаря міської ради депутати обирали шляхом таємного голосування. Міський голова Володимир Гройсман запропонував кандидатуру Сергія Моргунова, який обіймав цю посаду у минулому скликанні. За його обрання проголосувало 46 народних обранців.

Під час установчої сесії законом передбачається і визначення кількості постійних депутатських комісій і їхнього складу. Як і минулого скликання, депутати працюватимуть у семи комісіях, єдине, що змінилось - це назва комісії з питань комунальної власності та житлово-комунального господарства. На першій сесії міської ради 6 скликання новий депутатський корпус ухвалив дев’ять рішеньМіський голова Володимир Гройсман запропонував поміняти місцями два словосполучення і на перше місце винести «житлово-комунальне господарство», мотивуючи це тим, що вирішення проблем цієї галузі сьогодні є актуальнішим.

Практично не змінились і голови постійних депутатських комісій. На своїх місцях залишились Юрій Зажирко (комісія з питань прав людини, законності, депутатської діяльності та етики), Віктор Кривіцький (комісія з питань планування, фінансів, бюджету та соціально-економічного розвитку), Самвел Єгоян (комісія з питань житлово-комунального господарства та комунальної власності), Сергій Савчук (комісія з питань містобудування, будівництва, земельних відносин та охорони природи), Ігор Івасюк (комісія з питань освіти, культури, молоді, фізкультури і спорту) і Тамара Кривов\'яз (комісія з питань охорони здоров\'я та соціального захисту населення). Змінився голова лише у депутатській комісії з питань промисловості, підприємництва, транспорту, зв\'язку та сфери послуг. ЇЇ очолив новообраний депутат-мажоритарщик Павло Яблонський. Депутати під час сесії також затвердили персональний склад постійних комісій.

Відбулись зміни і серед заступників міського голови. Їх поменшало на одного. Окрім цього, у зв\'язку із виходом на пенсію залишили свої посади Анатолій Ворона та Микола Гунько. На першій сесії міської ради 6 скликання новий депутатський корпус ухвалив дев’ять рішеньМіський Голова Володимир Гройсман подякував їм за професійну роботу і відданість справі. Решта заступників продовжать свою роботу, а питаннями освіти та культури відсьогодні буде опікуватись Валентина Балицька, яка до цього працювала директором СЗОШ №32.

Не зважаючи на те, що до складу міської ради увійшли представники семи політичних партій, результати голосування по питаннях порядку денного першої сесії міської ради нової каденції показали все-таки одностайність у прийнятті принципових рішень. «Злагодженість у депутатському корпусі дає нам всі підстави для якісної і динамічної роботи як у самих комісіях, так і на сесіях міської ради. Окрім цього, більшість у депутатському корпусі, а це ті депутати, які прийшли у міську раду у моїй команді, будуть активно працювати на своїх округах, - зазначив під час короткого брифінгу міський голова Володимир Гройсман. - Для нас це дуже важливо. Адже під час зустрічей із вінничанами піднімалось дуже багато проблемних і специфічних для кожного мікрорайону питань. Тому ми повинні їх вирішити, адже ми балотувались в органи місцевої влади не для того, аби сидіти склавши руки, - а якісно працювати».


Переглядів: 12102
Поширень: 0