На цьому, 20 січня, наголосив Міністр оборони України Михайло Єжель, перебуваючи з робочою поїздкою на Вінниччині.

Відповідаючи на запитання журналістів, Міністр оборони України повідомив, що оборонне відомство вивчає можливість відмови від системи аутсорсингу в організації харчування військовослужбовців.

– З одного боку, цивільна структура годує солдат. Здавалося б, усі задоволені і все прекрасно. Однак досвід показав, що Збройні Сили – це та організація, яка не може залежати від комерційних структур, – зауважив Михайло Єжель.

Глава оборонного відомства висловив переконання у тому, що армія повинна бути самодостатнім військовим організмом, який має сам себе забезпечувати у всіх напрямах.

– І коли дехто говорить, що це невластиве завдання для Збройних Сил, думаю, це величезна помилка. Тому що якісне харчування, яке повинно бути організоване згідно з усіма нормами – це одне із основних завдань Збройних Сил. Найважливіше – забезпечити солдата казанком каші, борщем чи іншою стравою як у мирний, так і у воєнний час. Армія має бути сита і здорова, – підсумував Міністр оборони України.

Михайло Єжель висловив сподівання, що найближчим часом, протягом поточного року, Збройні Сили України повернуться до тієї системи забезпечення харчуванням, яка була раніше і виправдовувала себе завжди.


Переглядів: 3196
Поширень: 0